Укр
Рус
Самса Випічка Азербайджанська кухня

Самса з картоплею

( 5.0000 5 512 12 оцінок)

1121 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Самса з картоплею - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Смажити

Посуд: На сковороді

опис

Варіацій приготування такої страви, як самса безліч. Найбільш успішний і звичний - самса з використанням готового листкового тіста, але ті, хто не звик лінуватися з легкістю приготують тісто в домашніх умовах. Ми хочемо вам запропонувати хороший варіант цієї страви - самса з картоплею.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Самса з картоплею" (на 100 грам)

  • Білки2.5 гр.
  • Жири31.6 гр.
  • Вуглеводи19.1 гр.
  • Калорії375 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У велику миску засипте просіяне борошно, добре посоліть, приправте чорним насінням кунжуту, полийте оливковою олією, а потім, поступово доливаючи в миску теплу воду, вимісіть ретельно руками густе, але еластичне тісто. Накрийте миску з тістом кришкою і залиште в прохолодному місці приблизно на 20 хвилин.

Крок - 1
02

Далі помістіть на плиту невелику сковорідку, залийте в неї рослинне масло і розігрійте. Закиньте в киплячу олію попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками червону цибулю, трохи присоліть, приправте сухим кмином і, помішуючи, смажте, до розм'якшення овоча.

Крок - 2
03

Потім залийте в сковорідку трохи води, засипте часниковий порошок, імбирний і трохи куркуми. Далі досипте до решти інгредієнтів червоний перець чилі, сухий коріандр, улюблені приправи і томіть вміст, постійно мішаючи, ще 2-3 хвилини.

Крок - 3
04

Тепер засипте в сковорідку арахіс, попередньо вимитий і дрібно нашаткований зелений перець чилі, а далі додайте заздалегідь очищену від шкірки, відварену і нарізану невеликими квадратами картоплю. Обсмажуйте вміст сковороди, періодично помішуючи, ще близько 5 хвилин, потім зніміть ємність з вогню.

Крок - 4
05

Далі вже настояне тісто розділіть на невеликі частини однакового розміру. Кожну частину розкачайте качалкою в тонку круглу заготовку. У центр кожної заготовки з тіста покладіть раніше підготовлену картопляну начинку і, змастивши добре маслом края, щільно закріпіть їх, утворивши невеликі начинені конверти.

Крок - 5
06

Помістіть глибокий сотейник з рослинним маслом на плиту і доведіть до кипіння. Покладіть в киплячу олію начинені конвертики і обсмажуйте, перевертаючи з боку на бік, до оутворення золотої хрусткої скоринки.

Крок - 6
07

Готову самсу з картоплею викладіть спочатку на паперовий рушник, щоб видалити зайвий жир, а потім покладіть красиво на блюдо і подавайте на обідній стіл з томатним соусом.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Розсольник - покроковий рецепт, фото 1 Розсольник 55 5 3 з 5 - детальніше -
Кукурудзяна каша - покроковий рецепт, фото 1 Кукурудзяна каша 30 5 2 з 5 - детальніше -
Яловичина в соусі - покроковий рецепт, фото 1 Яловичина в соусі 55 2 3 з 5 - детальніше -
Шинка монастирська - покроковий рецепт, фото 1 Шинка монастирська 145 1 2 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти