Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Самса Випічка Азербайджанська кухня

Самса з фаршем

( 4.9091 4 511 11 оцінок)
895 - переглядів
55 хвилинпорцій - 3складність - 3 з 5
Самса з фаршем - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Ароматна трикутна випічка зі смачною м'ясної заправкою - самса з фаршем. Приготувати цю закуску можна зі звичайного тіста або використовувати листкове, але запевняємо, обидва методи не засмутять вас. Рецепт приготування самси з курячим фаршем є і в нашому розділі, готуйте і насолоджуйтеся результатом.

Інгредієнти

  • Тісто листкове 500 г.
  • Фарш курячий 400 г.
  • Масло рослинне 2 скл.
  • Кмин 1 ч.л
  • Цибуля червона 1 шт.
  • Імбир 1 ч.л
  • Часник 1 ч.л
  • Зелений перець чилі 1 шт.
  • Перець червоний мелений 1/2 ч.л
  • Куркума 1 ч.л
  • Коріандр 40 г.
  • М’ята 1/2 пуч.
  • Жовток 1 шт.
  • Кунжут 1 ст.л
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику сковорідку налийте оливковt або рослинне масло і максимально прогрійте. Засипте в гаряче масло насіння кмину.

Крок - 1
02

Далі засипте в сковорідку попередньо очищену від лушпиння, а потім дрібно нашатковану на обробній дошці червониу або ріпчасту цибулю. Посоліть цибулю і обсмажуйте, постійно мішаючи, до його розм'якшення.

Крок - 2
03

Потім додайте в сковороду імбирно-часникову суміш і попередньо подрібнений зелений перець чилі.

Крок - 3
04

Обсмажуйте, помішуючи близько 3 хвилин, а потім засипте до решти інгредієнтів червоний мелений перець, порошок куркуми, сухий коріандр і ретельно все перемішайте.

Крок - 4
05

Далі додайте в сковороду заздалегідь підготовлений курячий фарш (який можна купити в магазині або приготувати самостійно) і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 2-3 хвилин. Потім додайте в сковороду заздалегідь вимиту і дрібно нашатковану зелень коріандру і м'яти, перемішайте і зніміть ємність з вогню.

Крок - 5
06

Потім на присипаний борошном стіл викладіть охолоджене готове листкове тісто, і за допомогою качалки розкачайте його в тонкий пласт. Далі гострим ножем розріжте пласт тіста на однакового розміру квадрати.

Крок - 6
07

Тепер в центр кожного квадрата з тіста покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно закріпіть края, сформувавши гарної форми трикутники. За допомогою вилки можете утворити певні надрізи на краях тіста, щоб надати більш яскравий зовнішній вигляд майбутній випічці.

Крок - 7
08

Далі ретельно змастіть кожен утворений трикутник попередньо збитим курячим жовтком, посипте насінням кунжуту, укладіть випічку на застелений деко і відправте в заздалегідь розігріту духовку до 200 градусів, приблизно на 20-25 хвилин.

Крок - 8
09

Коли побачите на трикутниках в духовці красиву золотисту скоринку, витягніть деко, викладіть готову самсу з фаршем на велике блюдо і подавайте (можна навіть гарячою) до обіднього столу.

Крок - 9

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Самса з листкового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з листкового тіста 40 6 3 з 5 - детальніше -
Узбецька самса з куркою - покроковий рецепт, фото 1 Узбецька самса з куркою 60 3 3 з 5 - детальніше -
Самса з сиром - покроковий рецепт, фото 1 Самса з сиром 50 2 3 з 5 - детальніше -
Самса з готового тіста - покроковий рецепт, фото 1 Самса з готового тіста 65 3 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Канапе з в’яленими помідорами - покроковий рецепт, фото 1 Канапе з в’яленими помідорами 30 5 3 з 5 - детальніше -
Грінки в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Грінки в духовці 30 2 2 з 5 - детальніше -
Шинка - покроковий рецепт, фото 1 Шинка 120 4 3 з 5 - детальніше -
Юшка з минтая - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з минтая 100 6 3 з 5 - детальніше -