Укр
Рус
Самса Випічка Азербайджанська кухня

Самса узбецька

( 4.8333 4 56 6 оцінок)

1117 - переглядів
60 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Самса узбецька - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азербайджанська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Кухонна техніка: В духовці

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Гарячі

Спосіб приготування: Випікати

опис

Узбецька самса - ароматна і смачна випічка узбецької кухні, яка підходить як для святкових столів, так і для сімейних пікніків. На сьогоднішній день самсу готують з м'ясною начинкою, овочевою, а також бобами і зеленню.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Самса узбецька" (на 100 грам)

  • Білки13.3 гр.
  • Жири18.2 гр.
  • Вуглеводи2.5 гр.
  • Калорії233 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невелику миску помістіть яловичий фарш, який можете придбати в магазині або приготувати самостійно, перекрутивши яловичину через м'ясорубку або кухонний комбайн.

Крок - 1
02

Далі рясно посоліть фарш, приперчіть чорним меленим перцем і приправте сухим кмином. Тепер посипте м'ясо сухим каррі і виделкою ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 2
03

Тепер помістіть неглибоку сковорідку на плиту, налийте в неї оливкове або рослинне масло і добре прогрійте. Далі засипте в гаряче масло попередньо очищену від лушпиння і нарізану дрібними кубиками ріпчасту цибулю.

Крок - 3
04

Далі звільніть від лушпиння і видавіть прямо в сковорідку через чеснокодавку зубчики часнику. Додайте так само попередньо вимитуі дрібно нашатковану зелену цибулю. Обсмажуйте вміст сковороди, постійно мішаючи, до розм'якшення інгредієнтів і появи насиченого аромату.

Крок - 4
05

Тепер покладіть в сковорідку раніше підготовлений фарш і обсмажуйте, періодично помішуючи, близько 7 хвилин, до зникнення почервоніння в м'ясі. Готову м'ясну начинку перекладіть в миску, додайте в неї трохи томатного соусу і залиште на час, щоб остудити.

Крок - 5
06

Далі займіться приготуванням вже самої випічки. Так як тісто буде використовуватися готове листкове, викладіть заздалегідь підготовлені невеликі квадрати з тіста, в середину кожного покладіть раніше підготовлену м'ясну начинку і акуратно загорніть края, утворивши начинену заготовку трикутної форми.

Крок - 6
07

Покладіть підготовлені заготовки з тіста на попередньо застелений пергаментним папером деко і відправте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку на 25-30 хвилин.

Крок - 7
08

Запікайте начинені заготовки, до появи золотистої хрусткої скоринки на них, а потім викладіть готову узбецьку самсу на застелену папером (щоб прибрати зайвий жир) тарілку, і подавайте випічку теплою до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Фарширований перець - покроковий рецепт, фото 1 Фарширований перець 60 2 3 з 5 - детальніше -
Паштет курячий - покроковий рецепт, фото 1 Паштет курячий 60 4 3 з 5 - детальніше -
Холодець - покроковий рецепт, фото 1 Холодець 40 5 4 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Сирники пишні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники пишні 45 3 3 з 5 - детальніше -
Штрудель з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Штрудель з м’ясом 50 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска з помідорів з моцарелою - покроковий рецепт, фото 1 Закуска з помідорів з моцарелою 50 3 3 з 5 - детальніше -