Укр
Рус
thermomix thermomix
Свинина Другі страви Українська кухня

Сало

120 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Сало - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Сало - улюблений продукт національної кухні України. Розглянемо, як солити сало по-українськи.

Інгредієнти

  • Сіль за смаком
  • Перець червоний мелений за смаком
  • Перець чорний мелений за смаком
  • Лавровий лист 1 шт.
  • Часник 1 шт.
  • Сало 1 кг.

Покроковий рецепт

  1. 01

    Нарізане шматочками сало зі шкіркою (15х7 см) натерти кам'яною сіллю. Ножем в салі зробити маленькі надрізи і в них запечатати зубчики часнику. Потім кожен шматок багато змастити сумішшю чорного і червоного перцю і обваляти в крихті лаврового листа.

    Крок - 1
  2. 02

    На плоскій тарілці розмістити шматки сала, замотати в харчову плівку або пакет і залишити нудитися при кімнатній температурі на 1-2 дні. На наступному етапі сало ставиться в холодильник на 1-2 години для охолодження і затвердіння.

    Крок - 2
  3. 03

    Надалі таке сало добре зберігати в морозильній камері, а перед вживанням треба зшкрібати шар спецій ножем. За цим рецептом можна заготовити і підчеревину, але процес засолювання триває в два рази довше.

    Крок - 3

Оцінити рецепт