Укр
Рус
Свинина Другі страви Українська кухня

Сало

( 4.8500 4 540 40 оцінок)

3535 - переглядів
120 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Сало - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Незважаючи на те, що здавна такий продукт, як сало, враховуючи його низьку вартість, вважався їжею бідняків, саме його смак надавав енергію і силу. Всі ми знаємо, що сало - дуже цінний і багатий вітамінами продукт, до того ж, смачний, поживний і довго зберігається. Вживають сало солоним, копченим, вареним і запеченим, головне - вибрати хороший продукт і правильно заготовити. Пропонуємо скористатися нашим рецептом і самостійно приготувати сало, яке стане справжньою окрасою вашого столу. До того ж, сало послужить вам не тільки закускою, а й незамінним інгредієнтом для інших страв.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сало" (на 100 грам)

  • Білки1.9 гр.
  • Жири83.7 гр.
  • Вуглеводи0.3 гр.
  • Калорії751 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Чи буде наше сало смачним? Ну а як ви думаєте? Хіба може воно в принципі бути не смачним, навряд чи. Проте, сало салу різниця, і це факт. Адже, як і будь-який продукт, сало теж різне за смаком, в залежності від віку та годівлі свині, а також тієї частини туші, яку використовувати. Для засолювання сала за нашим рецептом найкраще вибрати подчеревок. Адже таке сало, зрізане з живота або під черевом, має м'ясні прожилки та з обовязковим м'ясним прирезем зверху. Звичайно, будь-яка господиня може сказати, що з такого сала легко може приготувати закуску будь-хто, ну що ж, давайте спробуємо. Тим більше, що складного в цьому нічого немає, хоча повозитися на кухні все ж доведеться. Беремо хороший шматок сала, краще один, але побільше. Якщо потрібно, обов'язково промиваємо холодною водою, щоб не було кров'яних потьоків, і обсушуємо рушником.

Крок - 1
02

Потім акуратно зрізаємо по краях, щоб шматок був красивої і правильної форми, після чого розрізаємо сало навпіл на дві рівні частини.

Крок - 2
03

Тепер готуємо спеції для засолювання сала, для чого в окрему глибоку посудину засипаємо перець чорний мелений і додаємо сіль, а в іншу - перець чилі з сіллю. Перемішуємо спеції, беремо один шматок підчеревини і посипаємо його спеціями, натерши добре з усіх боків. Потім засолене сало викладаємо на решітку, яку поміщаємо в лоток.

Крок - 3
04

Далі беремо іншу частину сала і щільно змащуємо іншим видом спецій, так само добре натерши, викладаємо на решітку. Витримуємо сало в такому положенні, поки в лотках не з'явиться достатня кількість розсолу.

Крок - 4
05

Тепер беремо мисочку з пивом або оцтом, змочуємо в ньому рушник або шматок тканини і добре протираємо обидва шматка засоленого сала, після чого промочуємо сухим рушником.

Крок - 5
06

Далі прорізаємо в одному з куточків великого шматка отвір і простягаємо в нього мотузку. Зав'язавши вузлик, підвішуємо сало і підставляємо під нього лоток. Ми залишаємо сало в підвішеному стані до тих пір, поки не буде капати рідина. Готове сало нарізаємо шматочками або тонкими слайсами і можемо пригощатися цією смакотою.

Крок - 6

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

М’ясо з грибами - покроковий рецепт, фото 1 М’ясо з грибами 60 4 3 з 5 - детальніше -
Дині - молочний суп - покроковий рецепт, фото 1 Дині - молочний суп 30 3 2 з 5 - детальніше -
Айвовий компот - покроковий рецепт, фото 1 Айвовий компот 60 1 2 з 5 - детальніше -
Шурпа по татарськи - покроковий рецепт, фото 1 Шурпа по татарськи 50 2 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Стейк з мармурової яловичини - покроковий рецепт, фото 1 Стейк з мармурової яловичини 50 2 3 з 5 - детальніше -
Чізкейк в мультиварці - покроковий рецепт, фото 1 Чізкейк в мультиварці 80 4 3 з 5 - детальніше -
Нутелла з шоколадом - покроковий рецепт, фото 1 Нутелла з шоколадом 60 3 3 з 5 - детальніше -
Крокети «Кауза» - покроковий рецепт, фото 1 Крокети «Кауза» 45 3 3 з 5 - детальніше -