Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Сало

120 хвилинпорцій - 4складність - 2 з 5
Сало - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Сало - улюблений продукт національної кухні України. Розглянемо, як солити сало по-українськи.

Інгредієнти

Сіль за смаком
Перець червоний мелений за смаком
Перець чорний мелений за смаком
Лавровий лист1 шт.
Часник1 шт.
Сало1 кг.
01

Нарізане шматочками сало зі шкіркою (15х7 см) натерти кам'яною сіллю. Ножем в салі зробити маленькі надрізи і в них запечатати зубчики часнику. Потім кожен шматок багато змастити сумішшю чорного і червоного перцю і обваляти в крихті лаврового листа.

Крок - 1
02

На плоскій тарілці розмістити шматки сала, замотати в харчову плівку або пакет і залишити нудитися при кімнатній температурі на 1-2 дні. На наступному етапі сало ставиться в холодильник на 1-2 години для охолодження і затвердіння.

Крок - 2
03

Надалі таке сало добре зберігати в морозильній камері, а перед вживанням треба зшкрібати шар спецій ножем. За цим рецептом можна заготовити і підчеревину, але процес засолювання триває в два рази довше.

Крок - 3

Оцінити рецепт