Укр
Рус
Поділитися

Сало

120 хвилин порцій - 4 складність - 2 з 5
Сало - покроковий рецепт, фото 1

опис

Сало - улюблений продукт національної кухні України. Розглянемо, як солити сало по-українськи.

Інгредієнти

Сільза смаком
Перець червоний меленийза смаком
Перець чорний меленийза смаком
Лавровий лист1 шт.
Часник1 шт.
Сало1 кг.
01

Нарізане шматочками сало зі шкіркою (15х7 см) натерти кам'яною сіллю. Ножем в салі зробити маленькі надрізи і в них запечатати зубчики часнику. Потім кожен шматок багато змастити сумішшю чорного і червоного перцю і обваляти в крихті лаврового листа.

Шаг - 1
02

На плоскій тарілці розмістити шматки сала, замотати в харчову плівку або пакет і залишити нудитися при кімнатній температурі на 1-2 дні. На наступному етапі сало ставиться в холодильник на 1-2 години для охолодження і затвердіння.

Шаг - 2
03

Надалі таке сало добре зберігати в морозильній камері, а перед вживанням треба зшкрібати шар спецій ножем. За цим рецептом можна заготовити і підчеревину, але процес засолювання триває в два рази довше.

Шаг - 3

Залишити коментар

ВАША ОЦІНКА: