Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Сало в розсолі

40 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Сало в розсолі є одним з головних рецептів домашнього  засолювання. Його солять і в гарячому розсолі (відварюючи) і в холодному.

Інгредієнти

Вода1 л.
Сіль7 ст.л
Сало1.5 кг.
Часник1 шт.
Лавровий лист4 шт.
Перець чорний горошок1 ст.л
Приправи за смаком

Покроковий рецепт

01

Свіже сало промити, очистити шкірку, розрізати прямокутниками 5х7 см і викласти на друшляк.

Крок - 1
02

Розсіл, після закипання води проварити 5-7 хвилин, додавши лавровий лист, перець і сіль.

Крок - 2
03

Прямокутні шматки сала викласти в чистий посуд, залити охолодженим розсолом і придавити пресом. Ємність з салом накрити лляним  або х / б рушником і витримувати при денній температурі добу.

Крок - 3
04

Потім в чисті 3-х літрові банки перекласти сало, залити старим розсолом, накрити горлечко банки марлею і продовжити процес засолювання в холодильнику ще три доби. Надалі шматки сала треба просушити на паперовому рушнику, за бажанням обробити спеціями, скласти в харчові пакети і зберігати в морозильній камері.

Крок - 4

Оцінити рецепт