Укр
Рус
thermomix thermomix
Свинина Другі страви Українська кухня

Сало в розсолі

40 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Сало в розсолі є одним з головних рецептів домашнього  засолювання. Його солять і в гарячому розсолі (відварюючи) і в холодному.

Інгредієнти

  • Вода 1 л.
  • Сіль 7 ст.л
  • Сало 1.5 кг.
  • Часник 1 шт.
  • Лавровий лист 4 шт.
  • Перець чорний горошок 1 ст.л
  • Приправи за смаком

Покроковий рецепт

  1. 01

    Свіже сало промити, очистити шкірку, розрізати прямокутниками 5х7 см і викласти на друшляк.

    Крок - 1
  2. 02

    Розсіл, після закипання води проварити 5-7 хвилин, додавши лавровий лист, перець і сіль.

    Крок - 2
  3. 03

    Прямокутні шматки сала викласти в чистий посуд, залити охолодженим розсолом і придавити пресом. Ємність з салом накрити лляним  або х / б рушником і витримувати при денній температурі добу.

    Крок - 3
  4. 04

    Потім в чисті 3-х літрові банки перекласти сало, залити старим розсолом, накрити горлечко банки марлею і продовжити процес засолювання в холодильнику ще три доби. Надалі шматки сала треба просушити на паперовому рушнику, за бажанням обробити спеціями, скласти в харчові пакети і зберігати в морозильній камері.

    Крок - 4

Оцінити рецепт