Укр
Рус
Свинина Другі страви Українська кухня

Сало в розсолі

( 4.8824 4 534 34 оцінки)
3537 - переглядів
40 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

От скажіть, чи можна знайти більш улюблений продукт, ніж сало, та ще й смачно приготовлене. Навряд чи знайдеться людина, яка відмовиться від такого лакомства. При всьому тому, що способів засолювання сала дуже багато, будь-яка господиня знайде свій якийсь секрет приготування незамінної закуски. Проте, найкраще-то, що зроблено власними руками. А якщо хочете приготувати справжній шедевр, тоді вам прямо до нас. А ми з задоволенням розповімо, як приготувати чудове сало в розсолі. Розсіл може бути холодним і тоді на готування піде кілька днів, але ми пропонуємо так званий, «гарячий» розсіл.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Сало в розсолі" (на 100 грам)

  • Білки1 гр.
  • Жири35.1 гр.
  • Вуглеводи0.8 гр.
  • Калорії319 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Всі ми знаємо, що успіх будь-якої страви залежить не тільки від правильного приготування, але не в меншій мірі від якості продуктів. Ну а з урахуванням того, що ми готуємо сало в розсолі, то саме цей продукт і є головним. Тому, головне завдання - вибрати гарне сало, колір якого повинен бути ніжно-рожевим або білим, але ніяк не жовтим, та й шкурка бажано м'яка, без синців. Найголовніше, продукт найкраще брати свіжий. Ну ніяк не підходить для нашого варіанта заморожене сало. Звичайно, будь-який продукт підлягає розморожуванню, але смак вже буде зовсім не той. І ще, багато хто любить сало з прожилками м'яса, але ось саме їх то не повинно бути багато, таке сало набагато м'якше. Отже, сало вибрали, тепер гарненько його промиваємо і промочуємо паперовим рушником.

Крок - 1
02

Тепер нам потрібно приготувати розсіл, в якому будемо варити сало. Для цього ставимо на плиту каструлю, складаємо в неї шматки сала і додаємо лаврове листя.

Крок - 2
03

Чистимо від лушпиння зубчики часнику і розрізаємо кожен на частинки, також кидаємо в каструлю з салом.

Крок - 3
04

Далі заливаємо каструлю приготованим розсолом з розрахунку 100 г солі на 1 л води, каструлю ставимо на плиту, доводимо до кипіння. Варимо сало в розсолі протягом 25 -30 хвилин, після чого каструлю знімаємо з плити і охолоджуємо.

Крок - 4
05

Тим часом готуємо суміш спецій для сала, змішавши паприку мелену з червоним перцем і коріандром.

Крок - 5
06

Після цього шматки сала виймаємо з каструлі і викладаємо на дощечки. Кожен шматок сала добре натираємо приготовленими спеціями з усіх боків і відправляємо в морозилку.

Крок - 6
07

Після того, як сало дістаємо з морозилки, витримуємо його хвилин 20 і нарізаємо. А ось тепер можна пригощати смакотою не тільки своїх рідних, а й гостей. Таке ароматне сало ідеально підійде не тільки для бутербродів, але відмінно поєднується з гарячим борщем або супчиком. А якщо ще додати скибочку цибулі, то це буде просто справжнісінький делікатес.

Крок - 7

Оцінити рецепт



Схожі рецепти

Бешбармак - покроковий рецепт, фото 1 Бешбармак 120 5 4 з 5 - детальніше -
Крем білковий - покроковий рецепт, фото 1 Крем білковий 20 1 2 з 5 - детальніше -
Щі з томатною пастою - покроковий рецепт, фото 1 Щі з томатною пастою 75 6 3 з 5 - детальніше -
Сирна запіканка з борошном - покроковий рецепт, фото 1 Сирна запіканка з борошном 75 4 3 з 5 - детальніше -

Випадкові рецепти

Тефтелі з підливою - покроковий рецепт, фото 1 Тефтелі з підливою 35 5 3 з 5 - детальніше -
Салат "Смарагдовий" - покроковий рецепт, фото 1 Салат "Смарагдовий" 40 2 2 з 5 - детальніше -
Манти з картоплею - покроковий рецепт, фото 1 Манти з картоплею 90 6 3 з 5 - детальніше -
Рататуй в духовці - покроковий рецепт, фото 1 Рататуй в духовці 120 4 4 з 5 - детальніше -