Укр
Рус
thermomixthermomix
thermomix
thermomix

Сало в розсолі

40 хвилинпорцій - 6складність - 2 з 5
Сало в розсолі - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Засолювати

опис

Сало в розсолі є одним з головних рецептів домашнього  засолювання. Його солять і в гарячому розсолі (відварюючи) і в холодному.

Інгредієнти

Вода1 л.
Сіль7 ст.л
Сало1.5 кг.
Часник1 шт.
Лавровий лист4 шт.
Перець чорний горошок1 ст.л
Приправи за смаком
01

Свіже сало промити, очистити шкірку, розрізати прямокутниками 5х7 см і викласти на друшляк.

Крок - 1
02

Розсіл, після закипання води проварити 5-7 хвилин, додавши лавровий лист, перець і сіль.

Крок - 2
03

Прямокутні шматки сала викласти в чистий посуд, залити охолодженим розсолом і придавити пресом. Ємність з салом накрити лляним  або х / б рушником і витримувати при денній температурі добу.

Крок - 3
04

Потім в чисті 3-х літрові банки перекласти сало, залити старим розсолом, накрити горлечко банки марлею і продовжити процес засолювання в холодильнику ще три доби. Надалі шматки сала треба просушити на паперовому рушнику, за бажанням обробити спеціями, скласти в харчові пакети і зберігати в морозильній камері.

Крок - 4

Оцінити рецепт