Незважаючи на те, що здавна такий продукт, як сало, враховуючи його низьку вартість, вважався їжею бідняків, саме його смак надавав енергію і силу. Всі ми знаємо, що сало - дуже цінний і багатий вітамінами продукт, до того ж, смачний, поживний і довго зберігається. Вживають сало солоним, копченим, вареним і запеченим, головне - вибрати хороший продукт і правильно заготовити. Пропонуємо скористатися нашим рецептом і самостійно приготувати сало, яке стане справжньою окрасою вашого столу. До того ж, сало послужить вам не тільки закускою, а й незамінним інгредієнтом для інших страв.
Чи буде наше сало смачним? Ну а як ви думаєте? Хіба може воно в принципі бути не смачним, навряд чи. Проте, сало салу різниця, і це факт. Адже, як і будь-який продукт, сало теж різне за смаком, в залежності від віку та годівлі свині, а також тієї частини туші, яку використовувати. Для засолювання сала за нашим рецептом найкраще вибрати подчеревок. Адже таке сало, зрізане з живота або під черевом, має м'ясні прожилки та з обовязковим м'ясним прирезем зверху. Звичайно, будь-яка господиня може сказати, що з такого сала легко може приготувати закуску будь-хто, ну що ж, давайте спробуємо. Тим більше, що складного в цьому нічого немає, хоча повозитися на кухні все ж доведеться. Беремо хороший шматок сала, краще один, але побільше. Якщо потрібно, обов'язково промиваємо холодною водою, щоб не було кров'яних потьоків, і обсушуємо рушником.
Потім акуратно зрізаємо по краях, щоб шматок був красивої і правильної форми, після чого розрізаємо сало навпіл на дві рівні частини.
Тепер готуємо спеції для засолювання сала, для чого в окрему глибоку посудину засипаємо перець чорний мелений і додаємо сіль, а в іншу - перець чилі з сіллю. Перемішуємо спеції, беремо один шматок підчеревини і посипаємо його спеціями, натерши добре з усіх боків. Потім засолене сало викладаємо на решітку, яку поміщаємо в лоток.
Далі беремо іншу частину сала і щільно змащуємо іншим видом спецій, так само добре натерши, викладаємо на решітку. Витримуємо сало в такому положенні, поки в лотках не з'явиться достатня кількість розсолу.
Тепер беремо мисочку з пивом або оцтом, змочуємо в ньому рушник або шматок тканини і добре протираємо обидва шматка засоленого сала, після чого промочуємо сухим рушником.
Далі прорізаємо в одному з куточків великого шматка отвір і простягаємо в нього мотузку. Зав'язавши вузлик, підвішуємо сало і підставляємо під нього лоток. Ми залишаємо сало в підвішеному стані до тих пір, поки не буде капати рідина. Готове сало нарізаємо шматочками або тонкими слайсами і можемо пригощатися цією смакотою.
Схожі рецепти
Випадкові рецепти