Якщо ви хочете порадувати сім'ю або здивувати гостей новою яскравою стравою, тоді наш смачний і корисний салат те, що вам потрібно.
В першу чергу промийте кальмари, видаліть жорстку хорду. Креветки розморозьте і почистіть внутрішню частину від панцира. Викладіть морепродукти на паперові рушники, щоб позбутися від зайвої рідини.
Приготуйте маринад. У глибокій мисці змішайте дрібно нарізані петрушку, чебрець і часник. Додайте трохи цедри і сік половини лимона. Поперчіть, посоліть, налийте трохи оливкового масла і ретельно перемішайте.
Розділіть кальмари уздовж навпіл. Потім наріжте великими пластинами. На кожній гострим ножем зробіть насічки у вигляді сіточки.
Надішліть морепродукти в миску з маринадом і добре перемішайте. Залиште маринуватися 5 хвилин.
Поставте сковороду-гриль на плиту. На розігріту поверхню викладіть дари моря. Обсмажуйте їх з кожного боку приблизно 1-2 хвилини. Будьте уважні, щоб не допустити пережарювання. Щоб полегшити і прискорити процес перевертання інгредієнтів, скористайтеся кухонними щипцями.
Готові морські делікатеси викладіть на блюдо і залиште остигати. Візьміть цибулину фенхеля, розріжте навпіл і видаліть серцевину. Наріжте максимально тонкою соломкою.
У великій глибокий салатник висипте попередньо вимиту і висушену рукколу і додайте фенхель.
Наріжте смажений перець соломкою і відправте до вже подрібнених інгредієнтів. Для приготування салату можна використовувати як вже готовий консервований перець, так і свіжоприготований.
Тепер приготуйте заправку для салату. Розріжте апельсин навпіл і вичавіть сік в окрему невелику ємність. Додайте трохи оливкового масла, поперчіть, посоліть, злегка збийте вінчиком. Вилийте в салатник частину апельсинового соусу і перемішайте.
Перекладіть рукколу з овочами на велике блюдо. Остигнули креветки і кальмари викладіть верхнім шаром і полийте заправкою. Вам залишилося насолодитися неперевершеним смаком готової страви. Смачного!
Випадкові рецепти