Що дуже важливо, в цьому рецепті салату з яловичим язиком, так це те, що ми можемо приготувати його на свій смак і використовувати будь-які інгредієнти, які нам подобаються. Ми використовували картоплю, моркву, селеру, солоні огірки, солоні помідори і маринований перець. Але ви можете покласти горох, оливки або все що завгодно. Що стосується м'яса, було б ідеально використовувати яловичину, і якщо ви не любите саме м'ясо, ви можете замінити його на язик.
Для початку ми підготуємо необхідні інгредієнти для майбутнього салату. Помістимо каструлю з водою на плиту і доведемо до кипіння. Укладемо в каструлю овочі (картопля і морква) і відваримо до повної готовності. Яловичий язик так само відваримо раніше і дамо всім продуктам охолонути. Потім очистимо кожен відварений овоч від шкірки. Очищену картоплю викладемо першим на обробну дошку і наріжемо невеликими кубиками.
Наступним кроком відправимо нарізану кубиками картоплю у велику миску. Потім додамо в цю ж миску, попередньо нарізану дрібними квадратами варену моркву, вже остигнулу і очищену від шкірки.
Потім засипаємо в миску попередньо відварений і нарізаний кубиками яловичий язик, нашаткований солоний огірок (можна використовувати свіжий продукт), додаємо так само подрібнений корінь селери.
Далі додаємо в миску заздалегідь подрібнений консервований болгарський перець і зелені помідори, нашаткований пастернак (бажано корінь). Приправляємо все сіллю і чорним меленим перцем, додаємо в миску високої жирності майонез (або навіть краще, якщо домашнього приготування) і добре перемішаємо, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Щоб зробити салат максимально естетичним, використовуємо для його формування знімне кільце, що поміщаємо на тарілку. Всередині ми розподіляємо раніше приготований салат і робимо його рівномірним по всій поверхні. Потім накриваємо салат харчовою плівкою і ставимо в холодильник на кілька годин або краще на всю ніч. Тепер прикрашаємо готовий салат з яловичим язиком по своєму смаку за допомогою овочів і зелені і подаємо до святкового столу.
Випадкові рецепти