Салат з тунцем і авокадо - легка закуска, яка готується всього за 10 хвилин. Салат низьковуглеводний і освіжаючий. Він підійде тим, хто дотримується здорового способу життя або сидить на дієті для схуднення, в тому числі кетонової.
Авокадо вимийте, просушіть, розріжте навпіл і вийміть кісточки. Чайною ложкою акуратно виберіть м'якоть. Перекладіть м'якоть авокадо на тарілку і придушіть виделкою до стану грубого пюре.
Лайм вимийте, розріжте навпіл і вичавіть сік. Відразу влийте лаймовий сік в пюре з авокадо, всипте сіль і перемішайте. Без соку пюре потемніє і придбає непривабливий вигляд. А ось без солі в цьому салаті можна обійтися, так як вона вже є в консервах з тунцем, та й стеблова селера має солонуватий присмак. Але, якщо не можете без солі, використовуйте морську: вона корисніша звичайної кам'яної. Надішліть пюре з авокадо в миску для змішування.
Відкрийте консерви і додайте до авокадо м'ясо тунця. Кінзу вимийте, обтрусіть від вологи і дрібно поріжте. Всипте кінзу до інших інгредієнтів.
Червону цибулю очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і теж відправте в миску.
Стебла селери вимийте, просушіть, наріжте кубиками і всипте в салат.
Гострий перець халапеньо - необов'язковий інгредієнт, але, якщо любите гостроту, дрібно його поріжте і додайте в миску.
Перемішайте інгредієнти кулінарною лопаткою для рівномірного розподілу. Легкий, освіжаючий салат з тунцем і авокадо подається порційно на салатних листках. Цю страву можна зробити заздалегідь і зберігати в холодильнику до 2 днів. Але свіжоприготований салат смачніше і корисніше. До того ж він дуже просто і швидко готується. Смачного!
Випадкові рецепти