Укр
Рус
Салати овочеві Салати Китайська кухня

Салат з сухариками і помідорами чері

( 4.9583 4 524 24 оцінки)

2303 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Салат з сухариками і помідорами чері - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня, Італійська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат з сухариками і помідорами чері - яскрава і ароматна закуска, яка апетитно хрумтить завдяки правильному приготуванню сухариків. Щоб вони, навіть просочившись заправкою, залишалися хрусткими, хліб потрібно обсмажити у великій кількості оливкової олії. Причому саме обсмажити, а не запекти в духовці, інакше сухарики втратять правильну текстуру. Всі подробиці в рецепті.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат з сухариками і помідорами чері" (на 100 грам)

  • Білки0.3 гр.
  • Жири18 гр.
  • Вуглеводи3.2 гр.
  • Калорії183 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Хліб (бажано черствий) наріжте кубиками зі стороною 6-7 мм. Поставте сковороду на середній вогонь, Відведіть туди нарізаний хліб, збризніть оливковим маслом так, щоб хліб їм просочився, і, помішуючи, смажте до хрусткого стану. На шматочках повинна сформуватися напівпроникна для рідини рум'яна кірочка, але всередині сухарики повинні залишитися м'якими. Цього можна досягти тільки на сковороді, постійно помішуючи хліб і час від часу повторно сбризгувати його маслом. У духовці сухарики висушаться рівномірно, і потрібна текстура втратиться.

Крок - 1
02

В середині обсмажування посипте сухарики дрібнонатертим пармезаном і продовжуйте смажити, постійно помішуючи, до появи золотисто-коричневої скоринки. Готові сухарики перекладіть в миску і остудіть.

Крок - 2
03

Помідори черрі вимийте, просушіть і розріжте навпіл. Надішліть половинки помідорів в окрему миску, посоліть і поперчіть за смаком. Всипте трохи цукру для смакового балансу, а також для того, щоб разом з сіллю цукор витягнув з помідорів побільше рідини, яка стане частиною заправки.

Крок - 3
04

Влийте червоний винний оцет і оливкове масло (в рівних пропорціях) і перемішайте інгредієнти. Часник очистіть від лушпиння, дрібно поріжте ножем і додайте в салат. Знову перемішайте інгредієнти і залиште помідори на 20 хвилин маринуватися при кімнатній температурі.

Крок - 4
05

Базилік вимийте і обтрусіть від вологи. Обірвіть і подрібніть листочки. Через 20 хвилин помідори дадуть багато соку. Перемішайте їх в мисці і присипте нарізаним базиліком.

Крок - 5
06

Злегка побризкайте салат оливковою олією і оцтом і швидко перемішайте. Надішліть остиглі сухарики в миску з помідорами і перемішуйте протягом 2-3 хвилин, щоб хліб просочився заправкою.

Крок - 6
07

Дайте страві постояти ще 3-4 хвилини, а потім подавайте салат з сухариками і помідорами чері на стіл, попередньо виклавши на красиву тарілку. Безпосередньо перед подачею злегка присипте страву базиліком і збризніть оливковим маслом. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Домашня ковбаса - покроковий рецепт, фото 1 Домашня ковбаса 150 7 2 з 5 - детальніше -
Вегетаріанська шаурма - покроковий рецепт, фото 1 Вегетаріанська шаурма 45 2 3 з 5 - детальніше -
Печиво з шоколадною крихтою - покроковий рецепт, фото 1 Печиво з шоколадною крихтою 45 3 2 з 5 - детальніше -