Знаєте, що в кулінарії найцікавіше? Те, що багато людей, які в принципі не вживають ті чи інші продукти, з задоволенням поглинають усілякі салати, що містять у складі ці ж самі інгредієнти. Саме до категорії таких продуктів належить печінка, адже знайдеться чимало тих, хто не дуже любить цей субпродукт, а ось салат з печінки воліють навіть найпалкіші противники м'ясного продукту. Такий ситний салат можна приготувати не тільки для сімейної вечері, а сміливо подати гостям до будь-якого свята в якості чудової закуски.
Куряча печінка, яку ми будемо використовувати в якості основного інгредієнта, зовсім не подрібнюється, не піддається натиранню на тертці, просто залишається соковитими скибочками невеликого розміру. І ще, на відміну від інших, звичних для нас салатів, ми не будемо перемащувати шари майонезом, та й взагалі, заправки використовуємо по мінімуму. З урахуванням того, що печінка для салату у нас куряча, не доведеться витрачати час на нарізку тощо, до того ж, і в приготуванні вона швидка. Тому просто промиваємо субпродукт холодною водою й обсушуємо на серветці.
Відразу підготуємо інші, необхідні для закуски інгредієнти, а саме чистимо, миємо й ріжемо на четвертинки печериці.
Помідори черрі теж промиваємо і розрізаємо навпіл. Чистимо від лушпиння цибулю шалот, ріжемо пір'ям, а часник шаткуємо дуже дрібними шматочками.
Листя салату різних сортів миємо трохи просушуємо і рвемо на шматочки.
Тепер ставимо на плиту сковорідку, кидаємо вершкове масло і розтоплюємо, після чого викладаємо часточки печериць. Трохи підсмажуємо і додаємо до них нашатковану цибулю. Солимо, перчимо і, помішуємо дерев'яною ложкою, обсмажуємо до золотистого.
Потім перекладаємо гриби з цибулею зі сковорідки в іншу посудину, а в сковороду кидаємо подрібнений часник, теж трохи підсмажуємо.
Після цього в сковорідку кладемо скибочки курячої печінки і разом з часником підсмажуємо з обох сторін до рум'яності. Робимо в одному зі шматочків невеликий надріз і перевіряємо на наявність крові. Якщо на зрізі кров не виступає, значить печінка скоро буде готова.
Вливаємо в сковорідку трохи винного оцту і ще трохи підсмажуємо печінку, струшуючи періодично сковорідку. Знімаємо готову печінку зі сковорідки і трохи охолоджуємо.
Тепер готуємо заправку для салату. У скляну баночку кидаємо сіль і мелений перець, доливаємо малиновий оцет і додаємо діжонську гірчицю. Закриваємо банку кришечкою і добре збовтуємо інгредієнти.
Потім відкриваємо і вливаємо в банку ще соняшникову олію, знову струшуємо банку, щоб всі інгредієнти добре перемішалися, утворивши соус.
Ще для салату готуємо один з інгредієнтів - грінки. Звичайно, можна використовувати готові, але ми просто підсмажимо на сковорідці нарізаний шматочками білий хліб.
Ну, а тепер приступаємо до приготування безпосередньо нашої страви. У салатник викладаємо рвані листя салату, поверх яких викладаємо скибочки смаженої печінки і часточки помідорів. Поряд кладемо грінки, а на довершення - підсмажені печериці з цибулею.
Ну, і останній штрих - поливаємо весь набір інгредієнтів приготовленою заправкою. Фантастично смачний і виразно гарний салат з печінки просто манить своїм ароматом до столу.
Випадкові рецепти