Цей в'єтнамський салат з яловичою локшиною з лемонграсу дуже швидкий, дуже легкий, і ось керівництво про те, як правильно приготувати салат з м'ясом "Натхнення".
Використовуючи ступку і товкач, обережно розітріть попередньо подрібнений лемонграсс, чорний перець горошок і заздалегідь очищені від лушпиння зубчики часнику в грубу порошкоподобну пасту. Надішліть утворену масу у велику миску.
В утворену пасту з лемонграсу залийте трохи рибного соусу і посипте цукром. Ретельно все перемішайте, до об'єднання всіх інгредієнтів.
Далі під проточною водою добре промийте яловичий стейк, і промокніть паперовим рушником. Викладіть м'ясо на обробну дошку і наріжте невеликими скибочками. Потім відправте нарізану яловичину в миску з раніше підготовленою пастою і ретельно перемішайте. Залиште м'ясо маринуватися на деякий час.
Тепер зробіть спеціальну заправку, збиваючи разом в невеликій мисці рибний соус, оцет (можна використовувати яблучний), свіжовіджатий сік лайма, цукор і перець чилі (пластівцями). Відставте підготовлену заправку в сторону, до подальшого використання.
Замочіть рисову локшину (вермішель) у воді кімнатної температури на 3-4 хвилини або поки вона не стане злегка розм'якшеною. Потім відваріть в киплячій воді протягом 1-2 хвилини або до повної готовності. Злийте воду і промийте під струменем холодної води, поки локшина не охолоне. Злийте локшину і розділіть по тарілках.
Поруч з локшиною укладіть попередньо очищену від шкірки і натерту на спеціальній тертці моркву, нарізану соломкою (заздалегідь видалити насіння) свіжий огірок і бобові пагони.
Нагрійте рослинну олію у великій сковороді на сильному вогні. Додайте в неї замариновану яловичину і смажте протягом 2-3 хвилин або майже до готовності.
Додайте в м'ясо приготовлену трохи раніше заправку з рибного соусу і готуйте ще 30 секунд, помішуючи. Зніміть сковороду з вогню і розділіть обсмажену яловичину між тарілками.
Тепер додайте в салат вимиті і просушені листя зеленого базиліка, м'яту і попередньо обсмажену цибулю шалот. Добре все перемішайте і подавайте салат з м'ясом «Натхнення» теплим до столу.
Випадкові рецепти