Укр
Рус
Салати овочеві Салати Російська кухня

Салат з квасолею по-грецьки

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

1811 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Салат з квасолею по-грецьки - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Гострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат з квасолею по-грецьки зі справжньою грецькою заправкою - улюблений салат, який служить основною стравою або як гарнір.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат з квасолею по-грецьки" (на 100 грам)

  • Білки4.4 гр.
  • Жири6.9 гр.
  • Вуглеводи12.7 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Вимийте холодною водою свіжі огірки, очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями. Нарізані огірки помістіть в ємність, де в подальшому буде змішуватися майбутня страва.

Крок - 1
02

Далі помийте проточною водою помідори. У грецькому салаті, як правило, використовують черрі, так як їх не доводиться дрібно подрібнювати і вони, в свою чергу, пустять не так багато свого соку. Отже, переріжте помідори черрі навпіл і відправте в ємність до огірків.

Крок - 2
03

Потім звільніть від хвостика і насіння з серцевиною болгарський перець, добре промийте, а потім наріжте овоч тонкою соломкою і покладіть в посуд до решти подрібнених продуктів.

Крок - 3
04

Очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю, на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями і відправте до решти продуктів.

Крок - 4
05

Потім додайте в ємність основний відрізняючийся інгредієнт в цьому рецепті. Це наявний інгредієнт з бобових: квасоля будь-яка, горох або ж нут консервований (або попередньо відварений). Отже, засипте обраний вами продукт з бобових, найчастіше вибір зупиняється на квасолі.

Крок - 5
06

Далі додайте в ємність маслини, кидайте цілими, не розрізаючи, тільки обов'язково без кісточок.

Крок - 6
07

Тепер приготуйте соус, який є традиційним в грецькому салаті. Отже, залийте в чашу оливкову олію, додайте трохи винного оцту.

Крок - 7
08

Потім засипте в чашу сухий орегано, трохи часникового порошку і добре присоліть. Тепер за допомогою вінчика або виделки ретельно змішайте вміст чаші до однорідної маси.

Крок - 8
09

Далі полийте частиною підготовленого соусу овочі в мисці і двома ложками гарненько все перемішайте до змішування всіх продуктів.

Крок - 9
10

Тепер поверх змішаних інгредієнтів укладіть шматок (не ламаючи) сиру фета, полийте другою частиною раніше підготовленого соусу і швидше подавайте на стіл салат з квасолею по-грецьки.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти