Салат з квасолею по-грецьки зі справжньою грецькою заправкою - улюблений салат, який служить основною стравою або як гарнір.
Вимийте холодною водою свіжі огірки, очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями. Нарізані огірки помістіть в ємність, де в подальшому буде змішуватися майбутня страва.
Далі помийте проточною водою помідори. У грецькому салаті, як правило, використовують черрі, так як їх не доводиться дрібно подрібнювати і вони, в свою чергу, пустять не так багато свого соку. Отже, переріжте помідори черрі навпіл і відправте в ємність до огірків.
Потім звільніть від хвостика і насіння з серцевиною болгарський перець, добре промийте, а потім наріжте овоч тонкою соломкою і покладіть в посуд до решти подрібнених продуктів.
Очистіть від лушпиння червону або ріпчасту цибулю, на обробній дошці наріжте тонкими півкільцями і відправте до решти продуктів.
Потім додайте в ємність основний відрізняючийся інгредієнт в цьому рецепті. Це наявний інгредієнт з бобових: квасоля будь-яка, горох або ж нут консервований (або попередньо відварений). Отже, засипте обраний вами продукт з бобових, найчастіше вибір зупиняється на квасолі.
Далі додайте в ємність маслини, кидайте цілими, не розрізаючи, тільки обов'язково без кісточок.
Тепер приготуйте соус, який є традиційним в грецькому салаті. Отже, залийте в чашу оливкову олію, додайте трохи винного оцту.
Потім засипте в чашу сухий орегано, трохи часникового порошку і добре присоліть. Тепер за допомогою вінчика або виделки ретельно змішайте вміст чаші до однорідної маси.
Далі полийте частиною підготовленого соусу овочі в мисці і двома ложками гарненько все перемішайте до змішування всіх продуктів.
Тепер поверх змішаних інгредієнтів укладіть шматок (не ламаючи) сиру фета, полийте другою частиною раніше підготовленого соусу і швидше подавайте на стіл салат з квасолею по-грецьки.
Випадкові рецепти