Салат з курки і апельсина - легка, ситна, красива страва, яка апетитно виглядає і прикрасить собою будь-який стіл. Особливість цього рецепта в відсутності заправки. Вона не знадобиться, так як всі інгредієнти самі по собі соковиті. Змішайте їх разом - і вони створять натуральну заправку, яка зробить салат дивно ніжним, буквально , що тане в роті!
Курячі грудки вимийте і висушіть паперовими рушниками. Посоліть і поперчіть м'ясо з обох сторін за смаком.
Розігрійте на сковороді рослинне масло для смаження. Коли воно розжариться, відправте в сковороду замариновану курку, накрийте кришкою і смажте на середньому вогні 8 хвилин.
Потім переверніть грудку на іншу сторону і смажте під кришкою ще 4 хвилини. Після цього вимкніть вогонь і залиште курку на сковороді під кришкою ще на 8 хвилин.
Готову грудку перекладіть на тарілку, полийте виділившимся під час смаження соком і остудіть.
Підготуйте інші інгредієнти для салату. Огірки, помідори, апельсин і салатні листя вимийте і висушіть. Огірки і помідори наріжте півколами. М'якоть апельсина філіруйте і наріжте невеликими шматочками. З консервованої квасолі злийте рідину.
Салатні листя порвіть руками і викладіть в миску для змішування.
Додайте консервовану червону квасолю, а також нарізані огірки, помідори і апельсини. Остигнулу курку наріжте тонкими скибочками.
Дрібні шматочки курки, які утворилися при нарізці, додайте в салатну масу і ретельно перемішайте інгредієнти. Потрібно, щоб овочі і апельсини дали сік, але не втратили привабливого зовнішнього вигляду.
Сервіруйте салат з курки і апельсина. На тарілку для подачі спочатку викладіть овочеву суміш. Зверху акуратно покладіть скибочки курки і полийте соком з тарілки, де вони лежали до цього. Салат яскраво виглядає, у нього тонкий аромат і чудовий смак. Смачного!
Випадкові рецепти