Насолоджуйтесь хрусткою вологою смаженою куркою без почуття провини на подушці із зелені з пахтою.
У велику миску залийте теплу воду, засипте сіль, цукор і ретельно все перемішайте, до розчинення сипучих інгредієнтів.
Потім вимийте під проточною водою курячу грудку і на обробній дошці наріжте її невеликими шматочками. Додайте нарізані курячі грудки в миску з підготовленим маринадом і залиште на 2-5 годин.
У великій мисці змішайте заздалегідь просіяне борошно, розпушувач для тіста, засипте так само чорний мелений перець, сіль, червоний мелений перець, цибульний і часниковий порошок. Добре все перемішайте до об'єднання всіх інгредієнтів. Обваляйте раніше замариновані і просушені паперовим рушником шматки курки в борошняный суміші по черзі, поки кожен не стане ретельно покритий.
Налийте рапсове масло у велику сковороду, відправте на плиту і максимально нагрійте. Покладіть шматки м'яса в розпечене масло. Обсмажте курку в гарячому маслі до золотистої і хрусткої скоринки. Перекладіть обсмажене м'ясо на решітку для зливу. Приправте ще трохи сіллю.
Ретельно помийте листя ромена і наріжте великими скибочками. Покладіть подрібнене листя в глибоку миску.
Наріжте огірки тонкими кільцями, наріжте очищену моркву і фенхель, наріжте зелену цибулю і свіжий кріп. Покладіть нарізані інгредієнти в миску з листям ромена. Перемішайте всі овочі, залишивши кріп і зелену цибулю для посипання.
Наріжте раніше смажену курку на дрібні шматочки. Посипте салат в мисці сіллю, видавіть трохи лимона і знову перемішайте.
Тим часом підготуйте соус для подачі салату. У невелику миску надішліть майонез, додайте гірчицю, засипте сіль і чорний мелений перець. Потім додайте нашатковану зелень кропу і зеленої цибулі, залийте оливковою олією і приправте цедрою лимона. Потім додайте в миску подрібнені зубчики часнику і ретельно все перемішайте. Далі залийте в миску сколотини і ще раз все добре змішайте.
Додайте підготовлену заправку зі сколотин в миску з салатом і добре перемішайте, поки всі інгредієнти добре не покриються. Викладіть приправлену зелень на велике блюдо.
Викладіть раніше обсмажену курку в зелень. Посипте подрібненим блакитним сиром (не обов'язково) і нашаткованою зеленню і подавайте прекрасний салат з курячої грудки.
Випадкові рецепти