Цей салат з креветками завантажений соковитими морепродуктами і всіма кращими овочами літа. Заправка з кінзою і лимонним соком настільки проста, але додає неймовірний свіжий аромат.
Промокніть сухі, попередньо очищені креветки паперовими рушниками і покладіть їх в середню миску.
Додайте в миску з креветками суміш спецій до риби, попередньо очищені від лушпиння і видавлені через чеснокодавку зубчики часнику, дрібку солі і перемішайте, щоб всі інгредієнти об'єдналися.
Помістіть велику антипригарну каструлю на середній вогонь. Додайте трохи вершкового масла і, як тільки воно розтане і нагріється, покладіть промариновані креветки в один шар. Обсмажуйте креветки, перевертаючи, 2 хвилини з кожного боку або просто до готовності. Перекладіть обсмажені креветки на тарілку і відставте в сторону.
Промийте під проточною водою, відіжміть і за допомогою гострого ножа наріжте головку салату ромен. Ви повинні в кінцевому підсумку отримати практично однакові скибочки салату. Перекладіть нашаткований салат у велику миску.
Тепер додайте в миску попередньо вимиті і нарізані невеликими шматками помідори, тонко нарізану, заздалегідь очищену від лушпиння червону цибулю.
Тепер покладіть, заздалегідь помиті і нарізані невеликими кубиками свіжі огірки, звільнений від кісточки, і подрібнений тонкими півкільцями авокадо і трохи кукурудзи (можна використовувати консервовану). Викладайте всі інгредієнти салату невеликими доріжками на блюді.
Для приготування заправки: в глибоку миску вичавіть з свіжого лимона досить багато соку, а потім додайте попередньо вимитої і дрібно нарізаної свіжою кінзи, і ретельно перемішайте.
Потім додайте трохи оливкового масла, рясно посоліть вміст, приперчіть чорним меленим перцем і добре все перемішайте. Полийте підготовленою заправкою раніше викладений салат з креветками, перемішайте все і подавайте до столу. Такий ситний салат можна подавати навіть до обіду.
Випадкові рецепти