Салат з кореня селери - відмінна фруктово-овочева закуска, яка особливо добра ранньою весною, коли овочі нового врожаю ще не дозріли. Хрусткий корінь селери, солодка груша, овечий сир, волоські горіхи і салат фризі створюють дивну гармонію смаку. Цей селеровий салат поєднує в собі практично все найкраще, що є на нашому столі в кінці зими - початку весни.
Спочатку зробіть заправку для салату. Цибулю-шалот очистіть від лушпиння, наріжте дрібними кубиками і відправте в миску для змішування. Додайте діжонську гірчицю, білий винний оцет, сіль і перець за смаком і перемішайте інгредієнти до однорідності.
Продовжуючи мішати, повільно вливайте оливкову олію (бажано першого холодного віджиму). Салатна заправка готова.
Корінь селери вимийте, просушіть, розріжте на четвертинки і очистіть від шкірки.
Подрібніть шматочки селери тонкою соломкою. Найзручніше для цього скористатися спеціальною теркою для нарізки «жульєн».
Грушу вимийте, просушіть, розріжте навпіл і теж натріть або наріжте тонкою соломкою.
Так само поступіть з сиром. Ми використовуємо напівтвердий іспанська овечий сир Манчі, але ви можете взяти будь-який інший за своїм смаком.
Надішліть нарізану селеру, грушу і сир в миску з заправкою. Додайте подрібнені волоські горіхи. Щоб підсилити аромат, горіхи бажано злегка підсмажити на сухій сковороді.
Салат фризі вимийте, просушіть і руками порвіть в загальну миску. Перемішайте інгредієнти для рівномірного розподілу. Спробуйте свіжоприготований салат на смак і при необхідності ще трохи посоліть і поперчіть.
Сервіруйте страву. Візьміть порційну тарілку, покладіть на неї частину салату з кореня селери і присипте зверху горіхами, що залишилися і шматочками сиру. Ця смачна, ароматна і ситна закуска особливо сподобається тим, хто дотримується здорового харчування або сидить на дієті для схуднення. У салаті з кореня селери багато клітковини, яка дає відчуття ситості і при цьому не відкладається у вигляді зайвих сантиметрів на талії і стегнах. Смачного!
Випадкові рецепти