Укр
Рус
Легкі салати Салати Китайська кухня

Салат з кальмарами

( 4.8750 4 516 16 оцінок)

3207 - переглядів
30 хвилин порцій - 6 складність - 2 з 5
Салат з кальмарами - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Китайська кухня

Рецепти до свят: День народження, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Важко знайти господиню, яка б з будь-якого святкового приводу не намагалася здивувати гостей своїми кулінарними шедеврами. Для цього, звичайно ж, просто необхідно готувати щось нове і цікаве або ж просто придумати, як оригінально подати давно відому і досить поширенеу страву. Серед безлічі святкових страв особливе місце займають, безумовно, салати, різновидів яких всім відома величезна кількість. Особливе місце в цьому списку займають закуски з морепродуктами, не виняток і салат з кальмарами. Такою закускою можна не тільки пригощати гостей, але і побалувати сім'ю навіть в будні.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат з кальмарами" (на 100 грам)

  • Білки13.1 гр.
  • Жири4.5 гр.
  • Вуглеводи9.6 гр.
  • Калорії132 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Не знаю чи відомо вам, але кальмари відмінно поєднуються з помідорами, свіжими, звичайно ж. Ну а пікантність додасть звісно, часник. На перший погляд вам може здатися такий салат якоюсь просто неймовірною дивиною, але дізнавшись з нашого рецепта в якій послідовності готується ця страва, все у вас вийде. Найголовніший секрет успіху - правильно зварити кальмари, які б не втратили смаку. Як правило, ми використовуємо заморожені морепродукти, тому спершу їх розморожуємо, а потім має бути процес очищення. Хоча цілком імовірно, що можна купити вже готові очищені, а вже потім заморожені тушки кальмарів. Ну, в будь-якому випадку, нам їх просто необхідно відварити, що робиться в загальному то, просто. Для цього в киплячу підсолену воду опускаємо скибочки кальмарів і варимо не більше 2 хвилин.

Крок - 1
02

І це не маловажно, інакше перетравлене м'ясо буде несмачним, можна сказати гумовим. Тепер підготуємо інші інгредієнти, а їх, в принципі не так вже й багато. Цибулю чистимо від лушпиння і нарізаємо півкільцями.

Крок - 2
03

Огірок добре миємо й розрізаємо вздовж навпіл, потім одну половинку нарізаємо скибочками.

Крок - 3
04

Помідори обполіскуємо холодною водою, ріжемо кожен на половинки.

Крок - 4
05

Далі приступаємо до приготування соусу для заправки салату. Зубчики часнику чистимо від шкірки і дрібно нарізаємо або в крайньому випадку пропускаємо через прес і викладаємо в глибоку миску.

Крок - 5
06

Додаємо до часнику корейський гострий соус і вливаємо суші оцет. Потім додаємо до цих інгредієнтів мед, доливаємо соєвий соус і кунжутне масло. Тепер все добре перемішуємо за допомогою дерев'яних паличок.

Крок - 6
07

У глибокій посудині з'єднуємо нарізані скибочками відварені кальмари, огірок, помідори і цибулю.

Крок - 7
08

Після цього заливаємо всі інгредієнти приготованим соусом і паличками перемішуємо. Для подачі до столу салат з кальмарами викладаємо на тарілку і прикрашаємо свіжою зеленню петрушки і кільцями зеленої цибулі.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Гранатовий браслет - покроковий рецепт, фото 1 Салат Гранатовий браслет 50 4 4 з 5 - детальніше -
Тісто для піци - покроковий рецепт, фото 1 Тісто для піци 120 1 3 з 5 - детальніше -
Грінки до пива - покроковий рецепт, фото 1 Грінки до пива 30 4 2 з 5 - детальніше -
Круасани з начинкою - покроковий рецепт, фото 1 Круасани з начинкою 50 3 3 з 5 - детальніше -