Рекомендуємо приготувати салат з буряка з часником. Дуже смачна і корисна страва в близькосхідному стилі. Свіже листя м'яти і гранатова патока надають салату цікавий смак і аромат, а додавання часнику - ще і гостроту.
В даному салаті використовується варений буряк, тому на самому початку необхідно зробити наступне. Виберете свіжий буряк невеликого розміру. Ретельно його помийте під проточною водою, складіть у каструлю. Заповніть каструлю водою і поставте на плиту на великий вогонь. Додайте половину від зазначеної кількості в рецепті бальзамічного оцту, дрібку солі і часниковий порошок. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь до маленького і варіть буряк до готовності.
Коли буряк звариться, зніміть каструлю з вогню, зцідіть рідину і поставте в раковину під струмінь холодної води. Це дасть можливість овочам швидше охолонути. А ще після цього буряк буде легше очистити від шкірки. Так само не забудьте відрізати хвостики і ту частину, де росли стебла.
Зварений і очищениц буряк покладіть на кухонну дошку. Розріжте кожен овоч на дві частини, потім половинки наріжте пластинами. А вже пластини наріжте великими кубиками. Складіть подрібнений буряк в глибоку чисту миску.
Візьміть свіжу м'яту, помийте її під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Обірвіть листя з гілочок і на кухонній дошці подрібніть м'яту якомога дрібніше. Нарізані листя свіжої м'яти киньте в миску з буряком.
Далі вам знадобиться зелена цибуля. Сполосніть її під прохолодною водою і також промокніть рушником зайву вологу. Наріжте зелену цибулю тонкими кільцями на кухонній дошці і відправте в миску з буряком і м'ятою.
Розділіть часник на зуби і очистіть їх від лушпиння. Натріть на найдрібнішу тертку або пропустіть часник через чеснокодавку. Можна кинути трохи більше або менше часнику.
Так само в салат з буряка необхідно додати сушену м'яту, бальзамічний оцет, гранатову патоку, оливкову олію. Так само посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте і спробуйте. Можливо потрібно ще щось додати на ваш смак. Червоний буряк є хорошим джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Додавайте салат з буряка в ваш щоденний раціон, особливо в холодну пору року. Смачного!
Випадкові рецепти