Укр
Рус
Легкі салати Салати Американська кухня

Салат з буряка з часником

( 4.9333 4 515 15 оцінок)

3615 - переглядів
20 хвилин порцій - 2 складність - 2 з 5
Салат з буряка з часником - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Американська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Рекомендуємо приготувати салат з буряка з часником. Дуже смачна і корисна страва в близькосхідному стилі. Свіже листя м'яти і гранатова патока надають салату цікавий смак і аромат, а додавання часнику - ще і гостроту.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат з буряка з часником" (на 100 грам)

  • Білки1.5 гр.
  • Жири9.4 гр.
  • Вуглеводи15 гр.
  • Калорії156 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

В даному салаті використовується варений буряк, тому на самому початку необхідно зробити наступне. Виберете свіжий буряк невеликого розміру. Ретельно його помийте під проточною водою, складіть у каструлю. Заповніть каструлю водою і поставте на плиту на великий вогонь. Додайте половину від зазначеної кількості в рецепті бальзамічного оцту, дрібку солі і часниковий порошок. Коли рідина закипить, зменшіть вогонь до маленького і варіть буряк до готовності.

Крок - 1
02

Коли буряк звариться, зніміть каструлю з вогню, зцідіть рідину і поставте в раковину під струмінь холодної води. Це дасть можливість овочам швидше охолонути. А ще після цього буряк буде легше очистити від шкірки. Так само не забудьте відрізати хвостики і ту частину, де росли стебла.

Крок - 2
03

Зварений і очищениц буряк покладіть на кухонну дошку. Розріжте кожен овоч на дві частини, потім половинки наріжте пластинами. А вже пластини наріжте великими кубиками. Складіть подрібнений буряк в глибоку чисту миску.

Крок - 3
04

Візьміть свіжу м'яту, помийте її під проточною водою і промокніть паперовим рушником. Обірвіть листя з гілочок і на кухонній дошці подрібніть м'яту якомога дрібніше. Нарізані листя свіжої м'яти киньте в миску з буряком.

Крок - 4
05

Далі вам знадобиться зелена цибуля. Сполосніть її під прохолодною водою і також промокніть рушником зайву вологу. Наріжте зелену цибулю тонкими кільцями на кухонній дошці і відправте в миску з буряком і м'ятою.

Крок - 5
06

Розділіть часник на зуби і очистіть їх від лушпиння. Натріть на найдрібнішу тертку або пропустіть часник через чеснокодавку. Можна кинути трохи більше або менше часнику.

Крок - 6
07

Так само в салат з буряка необхідно додати сушену м'яту, бальзамічний оцет, гранатову патоку, оливкову олію. Так само посоліть і поперчіть чорним меленим перцем. Все ретельно перемішайте і спробуйте. Можливо потрібно ще щось додати на ваш смак. Червоний буряк є хорошим джерелом вітамінів, мінералів і антиоксидантів. Додавайте салат з буряка в ваш щоденний раціон, особливо в холодну пору року. Смачного!

Крок - 7

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Соняшник по новому - покроковий рецепт, фото 1 Салат Соняшник по новому 45 5 3 з 5 - детальніше -
Щербет з сухого молока - покроковий рецепт, фото 1 Щербет з сухого молока 50 3 3 з 5 - детальніше -
Курка цілком у духовці - покроковий рецепт, фото 1 Курка цілком у духовці 85 1 3 з 5 - детальніше -