Салат з буряка по-корейськи - проста і смачна закуска, яка швидко готується і ще швидше з'їдається. Основні інгредієнти салату - буряк і яблука. Заправка робиться на основі оливкового масла, лимонного соку і меду. Виходить легка страва, яка ідеально підійде тим, хто прагне схуднути.
Особливість цього корейського салату в тому, що буряк в ньому використовується в сирому вигляді. Вимийте його, просушіть і очистіть від шкірки. Найзручніше це зробити ножем-економкою.
Яблуко вимийте і висушіть. Наріжте буряк тонкою соломкою (жульєном). Оскільки сирий буряк жестковатий, важливо зробити соломку тоншою.
Яблуко розріжте навпіл і видаліть серцевину. Подрібніть яблуко такою ж соломкою, як буряк. Шкірку очищати не потрібно.
Приготуйте заправку для салату. Спочатку спробуйте буряк і яблуко на смак і залежно від їх солодкості відрегулюйте кількість меду.
Лимон вимийте, просушіть і розріжте навпіл. У ємність з медом влийте оливкову олію. Посоліть і поперчіть за смаком. Видавіть з лимона сік, додайте в заправку і перемішайте.
Зберіть салат. Нарізані буряки і яблуко перекладіть в миску для змішування. Полийте раніше приготовленою заправкою і перемішайте для рівномірного розподілу інгредієнтів.
Вітамінний салат з буряка по-корейськи готовий. Дайте йому 10-15 хвилин настоятися - і подавайте на стіл. Страва проста, гарна, легка, смачна і дуже корисна. Вона допоможе підтримати сили в період весняного авітамінозу. Смачного!
Випадкові рецепти