Укр
Рус
Прості салати Салати Румунська кухня

Салат «Їжачок»

( 4.9643 4 528 28 оцінок)

2643 - переглядів
25 хвилин порцій - 3 складність - 2 з 5
Салат «Їжачок» - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Румунська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат «Їжачок» - оригінальна страва, якою можна здивувати і порадувати гостей. Нестандартна подача у вигляді їжачка робить закуску яскравою і святковою. Така страва особливо сподобається дітям, але дорослі теж будуть вражені. При цьому «Їжачок» - салат-конструктор, інгредієнти в якому кожен комбінує на свій смак.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат «Їжачок»" (на 100 грам)

  • Білки4.1 гр.
  • Жири4.1 гр.
  • Вуглеводи5.6 гр.
  • Калорії79 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Гарбуз вимийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть насіння. Покладіть половинку гарбуза на блюдо скоринкою вгору.

Крок - 1
02

Розріжте лимон уздовж навпіл, а потім у однієї половинки видаліть носик. Що залишився шматочок розташуйте перед гарбузом. Це буде мордочка їжачка.

Крок - 2
03

Візьміть зубочистки і насадіть на них чорні оливки. Вставте зубочистки в гарбуз навколо «мордочки».

Крок - 3
04

Наступний ряд викладіть із зелених виноградин.

Крок - 4
05

Нанижіть на зубочистки міні-моцарелу і виставте третім рядом.

Крок - 5
06

Вимийте і просушіть помідори черрі. Установіть їх на зубочистки і вставте за моцарелою.

Крок - 6
07

П'ятий ряд зробіть з рожевого винограду. Слідом ідуть мариновані гриби. Намагайтеся, щоб вони були приблизно одного розміру. Це необов'язково, але так красивіше.

Крок - 7
08

Вимийте і просушіть кумкват. Нанижіть його на зубочистки і виставте наступним рядом. За кумкватом встановіть зелені оливки.

Крок - 8
09

Наріжте шматочками мисливські ковбаски. За розміром вони повинні відповідати решті інгредієнтів. Наколіть ковбаски на шпажки і вставте в їжачка.

Крок - 9
10

Наріжте брусочками свіжі огірки і встановіть слідом за ковбасками.

Крок - 10
11

Потім виставте ще один ряд рожевого винограду. Слідом - ряд з міні-моцарели. За ним - зелені оливки.

Крок - 11
12

У самий кінець поставте помідори черрі.

Крок - 12
13

Залишилося доробити «мордочку». Симетрично продирявьте лимон в двох місцях і вставте туди горошини чорного перцю - це очі. Оригінальний салат «Їжачок» готовий. Кожен інгредієнт в ньому представлений окремо, щоб гості могли самостійно скласти композицію на свій смак. Продукти прекрасно поєднуються між собою, тому в будь-якому випадку буде смачно. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Торт на кефірі - покроковий рецепт, фото 1 Торт на кефірі 60 6 3 з 5 - детальніше -
Мус молочний - покроковий рецепт, фото 1 Мус молочний 45 2 3 з 5 - детальніше -
Торт бите скло зі сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Торт бите скло зі сметаною 60 4 3 з 5 - детальніше -
Моцарелла в кареті - покроковий рецепт, фото 1 Моцарелла в кареті 40 2 2 з 5 - детальніше -