Салат «Їжачок» - оригінальна страва, якою можна здивувати і порадувати гостей. Нестандартна подача у вигляді їжачка робить закуску яскравою і святковою. Така страва особливо сподобається дітям, але дорослі теж будуть вражені. При цьому «Їжачок» - салат-конструктор, інгредієнти в якому кожен комбінує на свій смак.
Гарбуз вимийте, просушіть, розріжте навпіл і видаліть насіння. Покладіть половинку гарбуза на блюдо скоринкою вгору.
Розріжте лимон уздовж навпіл, а потім у однієї половинки видаліть носик. Що залишився шматочок розташуйте перед гарбузом. Це буде мордочка їжачка.
Візьміть зубочистки і насадіть на них чорні оливки. Вставте зубочистки в гарбуз навколо «мордочки».
Наступний ряд викладіть із зелених виноградин.
Нанижіть на зубочистки міні-моцарелу і виставте третім рядом.
Вимийте і просушіть помідори черрі. Установіть їх на зубочистки і вставте за моцарелою.
П'ятий ряд зробіть з рожевого винограду. Слідом ідуть мариновані гриби. Намагайтеся, щоб вони були приблизно одного розміру. Це необов'язково, але так красивіше.
Вимийте і просушіть кумкват. Нанижіть його на зубочистки і виставте наступним рядом. За кумкватом встановіть зелені оливки.
Наріжте шматочками мисливські ковбаски. За розміром вони повинні відповідати решті інгредієнтів. Наколіть ковбаски на шпажки і вставте в їжачка.
Наріжте брусочками свіжі огірки і встановіть слідом за ковбасками.
Потім виставте ще один ряд рожевого винограду. Слідом - ряд з міні-моцарели. За ним - зелені оливки.
У самий кінець поставте помідори черрі.
Залишилося доробити «мордочку». Симетрично продирявьте лимон в двох місцях і вставте туди горошини чорного перцю - це очі. Оригінальний салат «Їжачок» готовий. Кожен інгредієнт в ньому представлений окремо, щоб гості могли самостійно скласти композицію на свій смак. Продукти прекрасно поєднуються між собою, тому в будь-якому випадку буде смачно. Смачного!
Випадкові рецепти