Салат «Тбілісі» з червоною квасолею і свининою, легко готувати - виходить дуже смачним. З цим салатом ви порадуєте всіх гостей - знаменитий тбіліський салат!
Свиняче м'ясо сполосніть проточною водою. Краще взяти або вирізку, або шматок, в якому немає жиру і хрящів. Свинину необхідно відварити. Покладіть м'ясо в каструлю, налийте води стільки, щоб вона повністю покрила шматок. Варіть на середньому вогні до м'якості. Готове м'ясо вийміть з бульйону, остудіть.
Приготуйте глибоку миску, в якій зручно буде перемішувати всі інгредієнти для салату. Відкрийте банку з консервованою червоною квасолею. Злийте маринад і промийте квасолю під проточною водою, помістивши її в сито. Висипаючи квасолю в миску.
Потім наріжте свиняче м'ясо. Спочатку на слайси, а вже потім соломкою товщиною 0,5x0,5 сантиметри. Нарізайте м'ясо поперек волокон і тільки дуже гострим ножем, щоб брусочки вийшли з рівними краями.
Червоний солодкий перець і перець чилі сполосніть. Розріжте навпіл. Вийміть плодоніжки і витрусіть насіння. Виріжте акуратно білі перетинки. Наріжте солодкий перець соломкою 0,5 сантиметра, чилі наріжте тонкими смужками і покладіть нарізку в миску.
Ядра волоських горіхів підсмажте на сухій сковорідці або просушіть в розігрітій духовці до 150 градусів. Подрібніть горіхи ножем або помістіть їх в щільний пакет і прокатайте качалкою, поки вони не перетворяться на крихту. Подрібнені горіхи покладіть в миску.
Очистіть червону цибулю. Наріжте її тонкими півкільцями. Покладіть в окрему ємність. Додайте до цибулі половину, від загальної кількості, яблучного оцту і кип'ячену воду, що остигнула. Перемішайте ложкою і залиште на 10 хвилин маринуватися.
Через 10 хвилин злийте маринад з цибулі. Висипте її в миску до решти продуктів для салату. Наріжте дрібно зелень петрушки і також покладіть в миску. Також додайте нарізаний часник, сіль, чорний мелений перець, оливкову олію, і яблучний оцет.
За допомогою двох ложок, перемішайте салат "Тбілісі", перекладіть в тарілку для подачі і почастуєте гостей або своїх рідних. Смачного.
Випадкові рецепти