Укр
Рус
Прості салати Салати Французька кухня

Салат Столичний класичний з куркою

( 4.5000 4 54 4 оцінки)

699 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Салат Столичний класичний з куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Французька кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Курячий класичний салат столичний - ідеальний гарнір для вечірки. Вершковий, ароматний, з начинкою з шинки, ананаса і моркви, він обов'язково сподобається публіці.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат Столичний класичний з куркою" (на 100 грам)

  • Білки7.5 гр.
  • Жири3.6 гр.
  • Вуглеводи9.3 гр.
  • Калорії105 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Під холодною проточною водою добре промийте картоплю. У глибоку каструлю покладіть вимиту картоплю (можна навіть в шкірці) і налийте достатньо холодної води. Надішліть каструлю на плиту і на середньому вогні доведіть до кипіння. Накрийте кришкою і варіть картоплю близько 12-15 хвилин або поки вона не стане м'якою, але не розвалювалася.

Крок - 1
02

В іншу каструлю покладіть курку (бажано використовувати куряче філе) і залийте досить води, щоб накрити її. Доведіть воду до кипіння і зменшіть вогонь до середнього. Варіть курку на повільному вогні приблизно 15-20 хвилин або до повної її готовності.

Крок - 2
03

Зварену картоплю злийте, і залиште овоч охолонути. Очистіть картоплю від шкірки і викиньте її. Ножем на обробній дошці наріжте очищену картоплю кубиками приблизно 2,5 см.

Крок - 3
04

Злийте рідину з відвареної курки, дайте повністю охолонути м'ясу, а потім викладіть його в невелику ємність і подрібніть на волокна. Відставте на час в сторону.

Крок - 4
05

В окремій каструлі доведіть воду до кипіння. Додайте в неї заздалегідь очищену від шкірки і нарізану кубиками моркву і варіть близько 30 секунд. Шумівкою вийміть відварену моркву з води і занурте в крижану воду до повного охолодження. Злийте воду і відкладіть морква в сторону.

Крок - 5
06

У велику миску покладіть раніше подрібнену картоплю, розділену на волокна курку і охолоджені кубики моркви.

Крок - 6
07

Далі додайте в миску попередньо відварені, очищені від шкаралупи і дрібно нарізані яйця, очищену від лушпиння і нашатковану цибулю, подрібнений ананас, натертий на дрібній тертці маринований огірок.

Крок - 7
08

Додайте так само в миску нарізану кубиками шинку, залийте майонез і згущене молоко. Обережно перемішайте все до рівномірного розподілу. Додайте в класичний столичний салат з куркою сіль і перець за смаком. Поставте його в холодильник приблизно на 30 хвилин, щоб аромати розчинилися, і подавайте до столу.

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Засолка огірків - покроковий рецепт, фото 1 Засолка огірків 40 8 3 з 5 - детальніше -
Компот яблучний - покроковий рецепт, фото 1 Компот яблучний 45 1 2 з 5 - детальніше -
Буріто по-мексиканськи - покроковий рецепт, фото 1 Буріто по-мексиканськи 40 3 3 з 5 - детальніше -