Сказати точно чим відрізняється салат Олів'є »від салату Столичного важко, але все-таки це не одне і теж. У класичному варіанті столичного салату присутня відварна курятина і, звичайно ж, солоні огірки. Але якщо ви хочете внести якесь нововведення і зробити вашу страву більш легкою і свіжою, пропоную внести якісь зміни. Спробуйте приготувати салат столичний з ковбасою і ваші святкові застілля ні за що не зможуть обійтися без цієї смачної, ситної їжі, до того ж може стати візитною карткою ваших свят.
В першу чергу займіться підготовкою головного інгредієнта цієї страви - ковбасою. Для майбутнього салату краще використовувати варену «лікарську» (але якщо немає, то підійдуть і сардельки). Отже, варену ковбаску викладіть на обробну дошку, наріжте дрібними кубиками і відправте в глибоку миску, де будете надалі змішувати салат.
Далі очистіть від лушпиння цибулю, як можна дрібніше подрібніть її і помістіть в невелику миску. Потім залийте нарізану цибулю теплою водою і залиште на час, для видалення зайвої гостроти і аромату овоча.
Тепер мариновані хрусткі огірки викладіть на обробну дошку гострим ножем наріжте маленькими кубиками, а потім відправте в миску до нарізаної ковбаси.
Тепер відіжміть за допомогою сита або марлі замочену ріпчасту цибулю і відправте її в миску до решти подрібнених продуктів.
Далі посоліть вміст миски, приперчіть чорним меленим перцем, потім залийте в миску майонез високої жирності (бажано, якщо він буде домашнього приготування), трохи гірчиці і добре перемішайте до об'єднання всіх продуктів.
Тепер помістіть неглибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім покладіть в киплячу воду курячі яйця і варіть близько 12 хвилин, до повного приготування. Далі викладіть відварені яйця в холодну воду для того, щоб вони надалі краще звільнялися від шкаралупи.
Тепер очистіть охолоджені курячі яйця від шкаралупи і за допомогою спеціальної овочерізки подрібніть їх. Можна просто порізати на дошці дрібними квадратами. Потім відправте в миску до вже змішаних продуктів.
Залийте в миску з майбутнім салатом трохи розсолу, ще трохи приперчіть чорним меленим перцем і ще раз все ретельно перемішайте.
Цей салатик вже давно увійшов в наше меню під певною назвою. Отже, готовий салат «столичний» з ковбасою подавайте до столу, намазав на свіжий білий хліб зі свіжими томатами і зеленню.
Випадкові рецепти