Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Салат Столичный Салати Російська кухня

Салат столичний на Новий рік

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
1524 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Салат столичний на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Невже ви повірите, що хоч один новорічний стіл може обійтися без салатів. Ні на секунду не сумніваюся в тому, що кожен з нас із задоволенням готує новорічні салати, до того ж намагається завжди здивувати своїх дітей чимось обов'язково новеньким. І хоча практично жоден Новий рік не обходиться без традиційного «Олів'є», йому все ж можна знайти відмінну заміну. Ми пропонуємо вам класику жанру - салат столичний на новий рік, і повірте всі будуть задоволені.

Інгредієнти

  • Перець чорний мелений за смаком
  • Сіль за смаком
  • Бульйонні кубики 1 шт.
  • Петрушка 1/2 пуч.
  • Яблуко 1 шт.
  • Майонез 150 г.
  • Волоський горіх 3 шт.
  • Яйце 1 шт.
  • Куряче філе 200 г.
  • Цибуля зелена 200 г.
  • Горошок зелений консервований 1 б.
  • Кукурудза консервована 1 б.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Невелику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. У киплячу воду покладіть бульйонний кубик і ретельно перемішайте.

Крок - 1
02

Потім промийте під проточною водою куряче філе і покладіть його в каструлю з киплячою водою, відварюйте  приблизно 25 хвилин, до повної готовності м'яса.

Крок - 2
03

Тепер відкрийте банку консервованої кукурудзи і викладіть вміст на дрібне сито, щоб відокремити максимально зайву рідину.

Крок - 3
04

Так само відцідіть і консервований зелений горошок. Помістіть горох з кукурудзою в глибоку миску, де готуватиметься майбутня страва.

Крок - 4
05

Далі холодною водою промийте яблуко кисло-солодких сортів, очистіть від шкірки і позбавте від серцевини і кісточок. А потім наріжте яблуко невеликими квадратами і відправте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Тепер викладіть на дошку вже відварене куряче філе, охолодіть і наріжте дрібними кубиками, а потім також помістіть в миску до подрібнених продуктів.

Крок - 6
07

Далі промийте під проточною водою цибулю-порей, трохи просушіть і на обробній дошці дрібно наріжте. У цьому рецепті використовуйте тільки білу частину цибулі. Нарізані кільця цибулі викладіть слідом за куркою в миску.

Крок - 7
08

Посипте вміст миски очищеними від шкаралупи і трохи подрібненими волоськими горіхами. Можна за бажанням перетерти горіхи в порошок, це додасть свою пікантність салату.

Крок - 8
09

Потім помийте проточною водою зелень петрушки, дрібно її наріжте і засипте в миску на всі продукти.

Крок - 9
10

Тепер залийте в ємність високої жирності майонез, рясно все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте до з'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 10
11

Така страва чудово підійде до рідкісних свят, наприклад на Новий рік, тому викладіть ситний салат столичний в красиве блюдо, прикрасьте заздалегідь відвареним і порізаним на чотири частини курячим яйцем, зеленню петрушки і пригощайте гостей.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Шуба - покроковий рецепт, фото 1 Шуба 80 5 3 з 5 - детальніше -
Пхали из шпината - покроковий рецепт, фото 1 Пхали из шпината 40 2 3 з 5 - детальніше -
Булочка с вишней - покроковий рецепт, фото 1 Булочка с вишней 60 3 3 з 5 - детальніше -