Укр
Рус
Салати з куркою Салати Російська кухня

Салат столичний на Новий рік

( 5.0000 5 57 7 оцінок)
1610 - переглядів
40 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Салат столичний на Новий рік - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Невже ви повірите, що хоч один новорічний стіл може обійтися без салатів. Ні на секунду не сумніваюся в тому, що кожен з нас із задоволенням готує новорічні салати, до того ж намагається завжди здивувати своїх дітей чимось обов'язково новеньким. І хоча практично жоден Новий рік не обходиться без традиційного «Олів'є», йому все ж можна знайти відмінну заміну. Ми пропонуємо вам класику жанру - салат столичний на новий рік, і повірте всі будуть задоволені.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат столичний на Новий рік" (на 100 грам)

  • Білки5.9 гр.
  • Жири7.9 гр.
  • Вуглеводи7 гр.
  • Калорії128 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Невелику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. У киплячу воду покладіть бульйонний кубик і ретельно перемішайте.

Крок - 1
02

Потім промийте під проточною водою куряче філе і покладіть його в каструлю з киплячою водою, відварюйте  приблизно 25 хвилин, до повної готовності м'яса.

Крок - 2
03

Тепер відкрийте банку консервованої кукурудзи і викладіть вміст на дрібне сито, щоб відокремити максимально зайву рідину.

Крок - 3
04

Так само відцідіть і консервований зелений горошок. Помістіть горох з кукурудзою в глибоку миску, де готуватиметься майбутня страва.

Крок - 4
05

Далі холодною водою промийте яблуко кисло-солодких сортів, очистіть від шкірки і позбавте від серцевини і кісточок. А потім наріжте яблуко невеликими квадратами і відправте в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 5
06

Тепер викладіть на дошку вже відварене куряче філе, охолодіть і наріжте дрібними кубиками, а потім також помістіть в миску до подрібнених продуктів.

Крок - 6
07

Далі промийте під проточною водою цибулю-порей, трохи просушіть і на обробній дошці дрібно наріжте. У цьому рецепті використовуйте тільки білу частину цибулі. Нарізані кільця цибулі викладіть слідом за куркою в миску.

Крок - 7
08

Посипте вміст миски очищеними від шкаралупи і трохи подрібненими волоськими горіхами. Можна за бажанням перетерти горіхи в порошок, це додасть свою пікантність салату.

Крок - 8
09

Потім помийте проточною водою зелень петрушки, дрібно її наріжте і засипте в миску на всі продукти.

Крок - 9
10

Тепер залийте в ємність високої жирності майонез, рясно все посоліть, приперчіть чорним меленим перцем і ретельно все перемішайте до з'єднання всіх інгредієнтів.

Крок - 10
11

Така страва чудово підійде до рідкісних свят, наприклад на Новий рік, тому викладіть ситний салат столичний в красиве блюдо, прикрасьте заздалегідь відвареним і порізаним на чотири частини курячим яйцем, зеленню петрушки і пригощайте гостей.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Печеня - покроковий рецепт, фото 1 Печеня 90 6 3 з 5 - детальніше -
Мариновані огірки хрусткі - покроковий рецепт, фото 1 Мариновані огірки хрусткі 60 8 3 з 5 - детальніше -
Морозиво в домашніх умовах - покроковий рецепт, фото 1 Морозиво в домашніх умовах 35 2 2 з 5 - детальніше -
Крем чіз для тортів і капкейків - покроковий рецепт, фото 1 Крем чіз для тортів і капкейків 40 4 3 з 5 - детальніше -