Укр
Рус
Салати з бобовими та злаковими Салати Українська кухня

Салат Столичний

( 4.8500 4 520 20 оцінок)

3530 - переглядів
40 хвилин порцій - 2 складність - 3 з 5
Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, День Святого Валентина, Новий рік

Актуальні рецепти: Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Низькокалорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Вважається, що свято вдалося, якщо їжа, приготована до столу, вдалася і її було в достатку. Хороша господиня завжди намагається, щоб страви і закуски на святковому столі були різноманітними. Чи не найважливішим елементом на святі є салати, і чим вони різноманітніші і смачніше, тим крутіше свято. Салати можуть бути різними, на сьогоднішній день їх різноманітність просто зашкалює, і здивувати когось новим рецептом досить складно. До речі, не завжди краще те, що ново, є такі страви, які готуються роками, але при цьому завжди затребувані. Однією з такою закуски є салат Столичний, різновидів якої теж чимало. Наш сьогоднішній рецепт - не новина, і все ж, пропоную спробувати.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат Столичний" (на 100 грам)

  • Білки2.6 гр.
  • Жири3.3 гр.
  • Вуглеводи8.3 гр.
  • Калорії80 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Як я вже говорив, салат Столичний - класика жанру, бюджетний і через простоту приготування можна готувати не тільки до свята, але і порадувати сім'ю просто до вечері. Для приготування будь-якого салату завжди потрібен якийсь час, ну, в усякому разі, на підготовку інгредієнтів точно. Нам теж потрібен певний відрізок часу для того, щоб відварити ті продукти, які вимагають термічної обробки. Отже, давайте вимиємо картоплю і відваримо в мундирах в несолоній воді.

Крок - 1
02

Також кладемо в несолону воду промиту, але вже очищену моркву і корінь петрушки, теж варимо до готовності. Відварюємо в солоній воді круто яйця, процес варіння займе приблизно 12 хвилин, а потім опускаємо їх в холодну воду, щоб було легше чистити.

Крок - 2
03

Поки остигають зварені овочі та яйця, чистимо від лушпиння цибулину, миємо, нарізаємо кубиками середнього розміру і пасеруємо в рослинному маслі до м'якості, даємо охолонути.

Крок - 3
04

У цей момент вже охололи варені овочі і можна приступати до них. Чистимо від шкірки картоплю.

Крок - 4
05

Мариновані огірки чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Викладаємо нарізані огірки в сито, щоб дати можливість стекти соку.

Крок - 5
06

Ковбасу теж очищаємо від плівки і ріжемо невеликими кубиками, перекладаємо в глибоку миску.

Крок - 6
07

Остигнулу моркву і корінь петрушки теж ріжемо кубиками, додаємо в миску з ковбасою.

Крок - 7
08

Яйця чистимо від шкаралупи і ріжемо кубиками, звісно, відправляємо в миску до решти інгредієнтів.

Крок - 8
09

В кінцевому підсумку ріжемо за допомогою диска для нарізки овочів відварну картоплю і з'єднуємо з іншими продуктами.

Крок - 9
10

З усім цим з'єднуємо ще відціджені огірки і змішуємо, додавши туди ж консервовану кукурудзу і консервований горошок, попередньо злив рідину.

Крок - 10
11

В кінцевому підсумку додаємо в миску підсмажену цибулю, кладемо гірчицю і майонез, солимо і перчимо до смаку, і перемішуємо. Готовий салат викладаємо гіркою на тарілку, засланий листям салату і прикрасивши зеленню петрушки.

Крок - 11

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Булочка шкільна - покроковий рецепт, фото 1 Булочка шкільна 120 5 3 з 5 - детальніше -
Шарлотка в мультиварці яблучна - покроковий рецепт, фото 1 Шарлотка в мультиварці яблучна 65 3 3 з 5 - детальніше -
Полуничне повидло - покроковий рецепт, фото 1 Полуничне повидло 45 1 2 з 5 - детальніше -