Вважається, що свято вдалося, якщо їжа, приготована до столу, вдалася і її було в достатку. Хороша господиня завжди намагається, щоб страви і закуски на святковому столі були різноманітними. Чи не найважливішим елементом на святі є салати, і чим вони різноманітніші і смачніше, тим крутіше свято. Салати можуть бути різними, на сьогоднішній день їх різноманітність просто зашкалює, і здивувати когось новим рецептом досить складно. До речі, не завжди краще те, що ново, є такі страви, які готуються роками, але при цьому завжди затребувані. Однією з такою закуски є салат Столичний, різновидів якої теж чимало. Наш сьогоднішній рецепт - не новина, і все ж, пропоную спробувати.
Як я вже говорив, салат Столичний - класика жанру, бюджетний і через простоту приготування можна готувати не тільки до свята, але і порадувати сім'ю просто до вечері. Для приготування будь-якого салату завжди потрібен якийсь час, ну, в усякому разі, на підготовку інгредієнтів точно. Нам теж потрібен певний відрізок часу для того, щоб відварити ті продукти, які вимагають термічної обробки. Отже, давайте вимиємо картоплю і відваримо в мундирах в несолоній воді.
Також кладемо в несолону воду промиту, але вже очищену моркву і корінь петрушки, теж варимо до готовності. Відварюємо в солоній воді круто яйця, процес варіння займе приблизно 12 хвилин, а потім опускаємо їх в холодну воду, щоб було легше чистити.
Поки остигають зварені овочі та яйця, чистимо від лушпиння цибулину, миємо, нарізаємо кубиками середнього розміру і пасеруємо в рослинному маслі до м'якості, даємо охолонути.
У цей момент вже охололи варені овочі і можна приступати до них. Чистимо від шкірки картоплю.
Мариновані огірки чистимо від шкірки і нарізаємо кубиками. Викладаємо нарізані огірки в сито, щоб дати можливість стекти соку.
Ковбасу теж очищаємо від плівки і ріжемо невеликими кубиками, перекладаємо в глибоку миску.
Остигнулу моркву і корінь петрушки теж ріжемо кубиками, додаємо в миску з ковбасою.
Яйця чистимо від шкаралупи і ріжемо кубиками, звісно, відправляємо в миску до решти інгредієнтів.
В кінцевому підсумку ріжемо за допомогою диска для нарізки овочів відварну картоплю і з'єднуємо з іншими продуктами.
З усім цим з'єднуємо ще відціджені огірки і змішуємо, додавши туди ж консервовану кукурудзу і консервований горошок, попередньо злив рідину.
В кінцевому підсумку додаємо в миску підсмажену цибулю, кладемо гірчицю і майонез, солимо і перчимо до смаку, і перемішуємо. Готовий салат викладаємо гіркою на тарілку, засланий листям салату і прикрасивши зеленню петрушки.
Випадкові рецепти