Всім відомо, що є закуски, які вважаються традиційними на святковому застіллі, більш того, деякі господині вважають ту чи іншу страву в своєму приготуванні символом певного свята. Тому пропоную наважитися зруйнувати стереотипи і здивувати своїх гостей на черговому застіллі новим і чудовим салатом. Якщо ви заінтриговані і готові перетворити й прикрасити своє свято, приготуйте за нашим рецептом салат соняшник з чіпсами. Він обов'язково зможе здивувати ваших гостей приголомшливо красивим оформленням і не менш гідним смаком.
Куряче філе відварити цілком (так воно збереже свою соковитість) приблизно протягом 20-30 хвилин в підсоленій воді, для аромату можна додати лавровий лист і пару горошин запашного перцю. Дати охолонути і нарізати невеликими кубиками.
Викласти м'ясо першим шаром на круглу тарілку і рясно змастити майонезом.
Відварити яйця приблизно 10 хвилин, щоб вони вийшли вкруту. Занурити в холодну воду для швидшого охолодження, потім очистити від шкаралупи і розрізати кожне яйце навпіл. Тепер необхідно відокремити білок від жовтка.
Білок натерти на крупній тертці і це буде наступний шар салату, змастити знову майонезом. А жовток поки відкласти, буде використовуватися пізніше, як прикраса.
Твердий сир натерти на дрібній тертці і викласти на білок. Також можна використовувати плавлений сир, кому який більше до душі.
Тепер, раніше залишений жовток, натираємо на дрібну терку і посипаємо їм змащений майонезом сир.
Картопляні чіпси (бажано без певного смаку, точніше без добавок, краще взяти класичні - солоні) укласти щільно один до одного по периметру салату у вигляді сонця.
Оливки (краще відразу брати без кісточки, це зменшить час приготування) розрізати приблизно на чотири частини і викласти акуратно на жовток, утворивши так звані насіння з соняшника.
Ну що ж, яскравий, красивий "Салат соняшник з чіпсами" готовий. Подавайте страву до столу і дивуйте своїх близьких. Смачного!
Випадкові рецепти