Не могу сказать, кому принадлежит идея приготовления салата «Подсолнух», но многие хозяйки уже взяли его себе на вооружение и внесли свои новшества в его рецептуру. Конечно, любая еда должна быть прежде всего вкусной и свежей, но когда предстоит торжество, и хочется удивить гостей, то красота любого блюда тоже немаловажна. Еще совсем недавно «Подсолнух» был в диковинку, а сегодня разнообразие вариантов прямо удивляет. Наш салат «Подсолнух» по-новому должен обязательно понравиться вам как необычностью вкуса так и презентабельным видом.
Давайте тільки підготуємо всі необхідні інгредієнти і швиденько приготуємо шикарне частування. Перш за все зваримо круто яйця, які обов'язково нам знадобляться. Для цього опускаємо їх в підігріту воду, трохи підсолену, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Потім викладаємо варені яйця в холодну воду, щоб було легше чистити шкаралупу.
Ще нам знадобиться цибуля, яку необхідно замаринувати заздалегідь. Тому, велику цибулину чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і викладаємо в глибоку ємність. Заливаємо холодною водою і додаємо оцет. Ми залишаємо цибулю маринуватися не менше ніж на півгодини, можна і довше.
Тепер приступаємо до основного процесу. Готуємо куряче м'ясо. Як правило, курятину використовують відварну, але так як ми готуємо салат «Соняшник» по-новому, беремо курячу грудку копчену і нарізаємо шматочками. Викладаємо підготовлене м'ясо на дно широкої великої тарілки і розподіляємо по всій тарілці. Потім змащуємо курятину майонезом.
Замариновану цибулю зливаємо на друшляк, щоб відцідити рідину, і викладаємо на тарілку наступним шаром нашого салату.
Тепер будемо додавати гриби, які попередньо обсмажуємо на сковороді, в рослинному маслі до готовності. Гриби можна використовувати печериці, але дуже добре підходять і білі. Шар грибів поливаємо майонезом.
Наступний етап - варені яйця. Чистимо їх від шкаралупи, відокремлюємо трохи жовтка для оформлення і тремо на крупну тертку поверх шару грибів. Яйця теж змащуємо майонезом і трохи присолюємо.
Тепер беремо твердий сир будь-якого сорту, головне, щоб легко терся на тертку, і тремо на салат наступним шаром.
Після цього посипаємо консервованою кукурудзою і добре змащуємо майонезом.
Верх посипаємо потертим яєчним жовтком і робимо сіточку з майонезу, як би утворивши комірки соняшника.
Нарешті прийшов час прикраси нашого салату. Маслини без кісточок, бажано чорні, ріжемо навпіл і укладаємо половинки по всій поверхні страви. На довершення по колу нашої страви викладаємо чіпси. Таким чином гарний справжній соняшник готовий і проситься прикрасити святковий стіл.
Випадкові рецепти