Укр
Рус
Салати з куркою Салати Російська кухня

Салат Соняшник по новому

( 5.0000 5 516 16 оцінок)

1702 - переглядів
45 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Салат Соняшник по новому - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Не могу сказать, кому принадлежит идея приготовления салата «Подсолнух», но многие хозяйки уже взяли его себе на вооружение и внесли свои новшества в его рецептуру. Конечно, любая еда должна быть прежде всего вкусной и свежей, но когда предстоит торжество, и хочется удивить гостей, то красота любого блюда тоже немаловажна. Еще совсем недавно «Подсолнух» был в диковинку, а сегодня разнообразие вариантов прямо удивляет. Наш салат «Подсолнух» по-новому должен обязательно понравиться вам как необычностью вкуса так и презентабельным видом.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат Соняшник по новому" (на 100 грам)

  • Білки8.7 гр.
  • Жири19.2 гр.
  • Вуглеводи5.7 гр.
  • Калорії240 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Давайте тільки підготуємо всі необхідні інгредієнти і швиденько приготуємо шикарне частування. Перш за все зваримо круто яйця, які обов'язково нам знадобляться. Для цього опускаємо їх в підігріту воду, трохи підсолену, доводимо до кипіння і варимо протягом 10 хвилин. Потім викладаємо варені яйця в холодну воду, щоб було легше чистити шкаралупу.

Крок - 1
02

Ще нам знадобиться цибуля, яку необхідно замаринувати заздалегідь. Тому, велику цибулину чистимо від лушпиння, ріжемо кубиками і викладаємо в глибоку ємність. Заливаємо холодною водою і додаємо оцет. Ми залишаємо цибулю маринуватися не менше ніж на півгодини, можна і довше.

Крок - 2
03

Тепер приступаємо до основного процесу. Готуємо куряче м'ясо. Як правило, курятину використовують відварну, але так як ми готуємо салат «Соняшник» по-новому, беремо курячу грудку копчену і нарізаємо шматочками. Викладаємо підготовлене м'ясо на дно широкої великої тарілки і розподіляємо по всій тарілці. Потім змащуємо курятину майонезом.

Крок - 3
04

Замариновану цибулю зливаємо на друшляк, щоб відцідити рідину, і викладаємо на тарілку наступним шаром нашого салату.

Крок - 4
05

Тепер будемо додавати гриби, які попередньо обсмажуємо на сковороді, в рослинному маслі до готовності. Гриби можна використовувати печериці, але дуже добре підходять і білі. Шар грибів поливаємо майонезом.

Крок - 5
06

Наступний етап - варені яйця. Чистимо їх від шкаралупи, відокремлюємо трохи жовтка для оформлення і тремо на крупну тертку поверх шару грибів. Яйця теж змащуємо майонезом і трохи присолюємо.

Крок - 6
07

Тепер беремо твердий сир будь-якого сорту, головне, щоб легко терся на тертку, і тремо на салат наступним шаром.

Крок - 7
08

Після цього посипаємо консервованою кукурудзою і добре змащуємо майонезом.

Крок - 8
09

Верх посипаємо потертим яєчним жовтком і робимо сіточку з майонезу, як би утворивши комірки соняшника.

Крок - 9
10

Нарешті прийшов час прикраси нашого салату. Маслини без кісточок, бажано чорні, ріжемо навпіл і укладаємо половинки по всій поверхні страви. На довершення по колу нашої страви викладаємо чіпси. Таким чином гарний справжній соняшник готовий і проситься прикрасити святковий стіл.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Салат Столичний - покроковий рецепт, фото 1 Салат Столичний 40 2 3 з 5 - детальніше -
Фрикадельки з індички - покроковий рецепт, фото 1 Фрикадельки з індички 50 4 3 з 5 - детальніше -
Сирники класичні - покроковий рецепт, фото 1 Сирники класичні 40 1 3 з 5 - детальніше -
Кокосове печиво «Спокуса» - покроковий рецепт, фото 1 Кокосове печиво «Спокуса» 60 4 3 з 5 - детальніше -