Салат "Соняшник" класичний, обов'язково полюбиться не тільки дорослими, а й діткам. Це завдяки заворожливому зовнішньому вигляду. Готувати салат не дуже легко, але страва стане незамінною прикрасою вашого святкового столу.
У невеликій каструлі з трохи підсоленою водою відваріть курячу грудку. Потім викладіть відварене м'ясо на обробну дошку, охолодіть і подрібніть за допомогою ножа або руками на тонкі волокна. Покладіть м'ясо на плоске блюдо, рівномірно розподіливши по всьому дну.
На шар подрібненої курячої грудки покладіть мариновані печериці, які можна перерізати навпіл (якщо дрібні) або на чотири частини.
На гриби рясно полийте майонез (якщо є, то краще домашній). Можна не розмазувати, а просто утворити майонезну сітку.
Далі очистіть від лушпиння червону або білу ріпчасту цибулю (переважно, звичайно, червону, оскільки вона солодша і не така гостра). Але якщо використовуєте ріпчасту цибулю білу, не біда, смак страви на багато не зміниться. Потім наріжте цибулю дрібними квадратами і покладіть наступним шаром поверх майонезу.
Далі в дрібному сотейнику відваріть круто курячі яйця і, охолодивши, очистіть від шкаралупи. Потім акуратно відокремте, перерізавши яйце навпіл, жовтки від білка і на шар подрібненої цибулі, рівномірно розподіляючи, на дрібній терці натріть білок.
Тепер добре посипте зверху сіллю, і покладіть шар заздалегідь підсмажених в олії печериць з цибулею. Бажано, щоб цибуля не була дуже підсмаженою, а залишалася м'якою і прозорою.
Потім полийте все майонезом і посипте заздалегідь натертим на самій дрібній тертці твердим сиром. Далі виделкою розімніть раніше відварений яєчний жовток і акуратно укладіть на шар натертого сиру.
Залиште салат на деякий час, а самі на обробну дошку викладіть маслини (обов'язково без кісточок) і наріжте кожну на чотири частини.
Далі розмістіть часточки маслин на шар жовтка, так, щоб утворити так звану середину з насінням, що нагадує соняшник. По периметру салату викладіть чіпси, вони будуть нагадувати пелюстки.
Класичний салат соняшник повинен трохи постояти, щоб просочитися, а потім розріжте страву на порції і швидше пригощайте рідних.
Випадкові рецепти