Укр
Рус
Салати з куркою Салати Російська кухня

Салат соняшник класичний

( 4.6000 4 510 10 оцінок)

2764 - переглядів
45 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат "Соняшник" класичний, обов'язково полюбиться не тільки дорослими, а й діткам. Це завдяки заворожливому зовнішньому вигляду. Готувати салат не дуже легко, але страва стане незамінною прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат соняшник класичний" (на 100 грам)

  • Білки12.8 гр.
  • Жири6.4 гр.
  • Вуглеводи3.5 гр.
  • Калорії137 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

У невеликій каструлі з трохи підсоленою водою відваріть курячу грудку. Потім викладіть відварене м'ясо на обробну дошку, охолодіть і подрібніть за допомогою ножа або руками на тонкі волокна. Покладіть м'ясо на плоске блюдо, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 1
02

На шар подрібненої курячої грудки покладіть мариновані печериці, які можна перерізати навпіл (якщо дрібні) або на чотири частини.

Крок - 2
03

На гриби рясно полийте майонез (якщо є, то краще домашній). Можна не розмазувати, а просто утворити майонезну сітку.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння червону або білу ріпчасту цибулю (переважно, звичайно, червону, оскільки вона солодша і не така гостра). Але якщо використовуєте ріпчасту цибулю білу, не біда, смак страви на багато не зміниться. Потім наріжте цибулю дрібними квадратами і покладіть наступним шаром поверх майонезу.

Крок - 4
05

Далі в дрібному сотейнику відваріть круто курячі яйця і, охолодивши, очистіть від шкаралупи. Потім акуратно відокремте, перерізавши яйце навпіл, жовтки від білка і на шар подрібненої цибулі, рівномірно розподіляючи, на дрібній терці натріть білок.

Крок - 5
06

Тепер добре посипте зверху сіллю, і покладіть шар заздалегідь підсмажених в олії печериць з цибулею. Бажано, щоб цибуля не була дуже підсмаженою, а залишалася м'якою і прозорою.

Крок - 6
07

Потім полийте все майонезом і посипте заздалегідь натертим на самій дрібній тертці твердим сиром. Далі виделкою розімніть раніше відварений яєчний жовток і акуратно укладіть на шар натертого сиру.

Крок - 7
08

Залиште салат на деякий час, а самі на обробну дошку викладіть маслини (обов'язково без кісточок) і наріжте кожну на чотири частини.

Крок - 8
09

Далі розмістіть часточки маслин на шар жовтка, так, щоб утворити так звану середину з насінням, що нагадує соняшник. По периметру салату викладіть чіпси, вони будуть нагадувати пелюстки.

Крок - 9
10

Класичний салат соняшник повинен трохи постояти, щоб просочитися, а потім розріжте страву на порції і швидше пригощайте рідних.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Рис з овочами - покроковий рецепт, фото 1 Рис з овочами 50 5 3 з 5 - детальніше -
Нуга - покроковий рецепт, фото 1 Нуга 45 2 2 з 5 - детальніше -
Гуляш із сметаною - покроковий рецепт, фото 1 Гуляш із сметаною 50 3 3 з 5 - детальніше -
Канапе на шпажках з сьомгою - покроковий рецепт, фото 1 Канапе на шпажках з сьомгою 40 2 3 з 5 - детальніше -