Укр
Рус
thermomix thermomix
thermomix
thermomix
Соняшник Салати Російська кухня

Салат соняшник класичний

( 4.6000 4 510 10 оцінок)
1714 - переглядів
45 хвилинпорцій - 4складність - 3 з 5
Салат соняшник класичний - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат "Соняшник" класичний, обов'язково полюбиться не тільки дорослими, а й діткам. Це завдяки заворожливому зовнішньому вигляду. Готувати салат не дуже легко, але страва стане незамінною прикрасою вашого святкового столу.

Інгредієнти

  • Куряча грудка 2 шт.
  • Печериці мариновані 200 г.
  • Яйце 250 г.
  • Цибуля 2 шт.
  • Яйце 4 шт.
  • Сіль за смаком
  • Печериці 250 г.
  • Сир твердий 150 г.
  • Маслини 150 г.
  • Чіпси 100 г.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

У невеликій каструлі з трохи підсоленою водою відваріть курячу грудку. Потім викладіть відварене м'ясо на обробну дошку, охолодіть і подрібніть за допомогою ножа або руками на тонкі волокна. Покладіть м'ясо на плоске блюдо, рівномірно розподіливши по всьому дну.

Крок - 1
02

На шар подрібненої курячої грудки покладіть мариновані печериці, які можна перерізати навпіл (якщо дрібні) або на чотири частини.

Крок - 2
03

На гриби рясно полийте майонез (якщо є, то краще домашній). Можна не розмазувати, а просто утворити майонезну сітку.

Крок - 3
04

Далі очистіть від лушпиння червону або білу ріпчасту цибулю (переважно, звичайно, червону, оскільки вона солодша і не така гостра). Але якщо використовуєте ріпчасту цибулю білу, не біда, смак страви на багато не зміниться. Потім наріжте цибулю дрібними квадратами і покладіть наступним шаром поверх майонезу.

Крок - 4
05

Далі в дрібному сотейнику відваріть круто курячі яйця і, охолодивши, очистіть від шкаралупи. Потім акуратно відокремте, перерізавши яйце навпіл, жовтки від білка і на шар подрібненої цибулі, рівномірно розподіляючи, на дрібній терці натріть білок.

Крок - 5
06

Тепер добре посипте зверху сіллю, і покладіть шар заздалегідь підсмажених в олії печериць з цибулею. Бажано, щоб цибуля не була дуже підсмаженою, а залишалася м'якою і прозорою.

Крок - 6
07

Потім полийте все майонезом і посипте заздалегідь натертим на самій дрібній тертці твердим сиром. Далі виделкою розімніть раніше відварений яєчний жовток і акуратно укладіть на шар натертого сиру.

Крок - 7
08

Залиште салат на деякий час, а самі на обробну дошку викладіть маслини (обов'язково без кісточок) і наріжте кожну на чотири частини.

Крок - 8
09

Далі розмістіть часточки маслин на шар жовтка, так, щоб утворити так звану середину з насінням, що нагадує соняшник. По периметру салату викладіть чіпси, вони будуть нагадувати пелюстки.

Крок - 9
10

Класичний салат соняшник повинен трохи постояти, щоб просочитися, а потім розріжте страву на порції і швидше пригощайте рідних.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Хот-дог в домашних условиях - покроковий рецепт, фото 1 Хот-дог в домашних условиях 45 4 3 з 5 - детальніше -
Овощное рагу с курицей - покроковий рецепт, фото 1 Овощное рагу с курицей 75 6 4 з 5 - детальніше -
Лаваш с творогом - покроковий рецепт, фото 1 Лаваш с творогом 75 2 3 з 5 - детальніше -