Салат «Шуба» з яблуком - ефектна і смачна листкова закуска з оселедця з овочами. Яблуко надає страві особливу свіжість і робить її смак оригінальним. Такий салат не залишиться непоміченим ні на сімейній вечері, ні на святковому столі.
Спочатку зробіть заправку для «Шуби». З'єднайте в одній ємності грецький йогурт і класичний майонез і перемішайте до однорідності.
Замочіть філе оселедця в суміші води і молока, узятих в рівних пропорціях. Завдяки цьому смак риби стане ніжніше.
Замочений оселедець просушіть і наріжте шматочками на 1 укус. Складіть рибу в миску, збризніть лляною олією і поперчіть за смаком. Додайте нарізану півкільцями ріпчасту цибулю.
Покрийте рибний шар попередньо зробленою заправкою.
Яблука очистіть від шкірки, видаліть серцевину, а м'якоть наріжте кубиками і полийте свіжовичавленим лимонним соком, щоб не потемніла.
Шматочки яблук викладіть поверх оселедця і теж покрийте заправкою.
Всі овочі в салаті «Шуба» використовуються в вареному вигляді. Тому перед складанням страви картоплю, буряк і моркву відваріть, остудіть, очистіть від шкірки і натріть на крупній тертці. Моркву викладіть зверху на яблука і покрийте заправкою.
Наступним шаром покладіть варену картоплю і змастіть заправкою.
Мариновані огірки наріжте дрібними кубиками і викладіть на картоплю. Покрийте огірковий шар заправкою.
Передостаннім шаром «Шуби» буде тертий відварений буряк, який теж потрібно змастити заправкою.
Зверху притрусіть салат тертими вареними яйцями і прикрасьте нарізаною зеленою цибулею. Перед подачею салат «Шуба» з яблуком повинен настоятися кылька годин в холодильнику, щоб інгредієнти «подружилися» між собою. Потім страву можна ставити на стіл і дегустувати. Смачного!
Випадкові рецепти