Смачний салат шуба без оселедця, що ідеально підходить для будь-якого випадку!
Ретельно промийте під проточною водою буряк і картоплю, покладіть в глибоку каструлю, залийте водою (повністю покривши), накрийте кришкою і доведіть до кипіння. Потім зменшіть вогонь і варіть близько 30 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу витягніть картоплю з каструлі, а буряк залийте ще холодною водою, накрийте кришкою і залиште варитися, до повної готовності, ще близько години. Відварену картоплю остудіть, очистіть від шкірки і на обробній дошці наріжте дрібними квадратами.
Далі встановіть на велике блюдо спеціальну форму для формування салатів і покладіть в неї (першим шаром) раніше подрібнену картоплю. Потім помістіть високої жирності майонез в кондитерський мішок і видавіть на картоплю, рівномірно розподіливши по всій формі.
Тепер викладіть на обробну дошку вже відварений буряк і наріжте невеликими кубиками. Далі викладіть нарізаний буряк наступним шаром на картоплю і теж рясно промажте майонезом.
Помістіть невелику каструлю з водою на плиту і закип'ятіть. Покладіть в окріп курячі яйця і відварюйте до повної готовності, близько 10 хвилин. Потім помістіть відварені яйця в холодну воду, охолодіть, а потім очистіть від шкаралупи і наріжте невеликими шматочками (жовток окремо, а білок окремо).
Покладіть в форму наступним шаром жовток, рясно промажте майонезом, а потім викладіть шар попередньо подрібненого чорносливу. Шар сухофрукту викладайте вже ближче до центру, дещо не докладаючи до края, щоб сформувати форму «вежі».
Потім промажте шар чорносливу майонезом і висипте зверху, ще ближче до центру раніше подрібнений білок. Знову помажте майонезом і посипте верхівку утвореного салату, раніше подрібненим волоським горіхом.
Тепер помістіть страву на годину в холодильник, а потім акуратно зніміть форму для формування і подавайте готовий салат шуба без оселедця до столу.
Випадкові рецепти