Салат «П'ять хвилин» - дієтична овочева страва, яка готується швидко, а виходить гарною і смачною. Рецепт в першу чергу сподобається тим, хто дотримується дієти для схуднення. Страва некалорійна, зате в ній багато вітамінів і мікроелементів. Що входять до складу салату лимонний сік і мелений чорний перець підсилюють травлення і прекрасно спалюють жир.
Підготуйте інгредієнти для салату. Помідори і огірки вимийте, просушіть і наріжте середнім кубиком. Ріпчасту цибулю очистіть від лушпиння і теж подрібніть кубиком. Листя салату айсберг промийте водою, обтрусіть і промокніть паперовим рушником. Вручну нарвіть айсберг невеликими шматочками і відправте в миску для змішування.
Слідом туди ж всипте кубики ріпчастої цибулі, помідорів і огірків. Вони додадуть салату свіжість і збагатять вітамінами і мінералами.
Додайте за смаком чорний мелений перець. Якщо прагнете схуднути і у вас немає протипоказань до гострої їжі, не шкодуйте перцю, так як він активізує травну функцію і відмінно спалює жири. Присоліть салат до смаку.
Влийте свіжовичавлений лимонний сік. У ньому багато вітаміну С - ефективного антиоксиданту, який відмінно прибирає жирові відкладення і підсилює імунітет.
Заправте страву оливковою олією. Для салатів краще всього підходить оливкова олія першого холодного віджиму. Вона ароматні, смачніше і в ній більше корисних речовин, ніж в рафінованій. Перемішайте продукти, щоб вони рівномірно розподілилися по посуді.
Легкий, корисний і дуже смачний салат «П'ять хвилин» готовий. Сервіруйте страву. Візьміть красиву тарілку (в ідеалі білу прямокутну) і викладіть на неї гіркою салат. Він виглядає яскраво і дуже апетитно. У салаті «П'ять хвилин» максимум користі і мінімум калорій. Худніть із задоволенням! Смачного!
Випадкові рецепти