Укр
Рус
Прості салати Салати Російська кухня

Салат під шубою

( 4.9167 4 512 12 оцінок)

1548 - переглядів
65 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Салат під шубою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Незважаючи на неймовірну кількість різних салатів на будь-який смак і колір, в наших краях залишається незмінно популярним салат під шубою. Існує дуже багато варіацій на тему приготування салату під шубою, адже в якості головного інгредієнта використовують і рибу, і м'ясо, ховаючи їх під шаром інших продуктів, найчастіше овочів, які і виконують роль так званої шуби. Класикою жанру звичайно вважається салат під шубою, в якому головну роль грає оселедець. Цей салат пам'ятається нам з далекого дитинства і продовжує на ура сприйматися на кожному застіллі.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат під шубою" (на 100 грам)

  • Білки3.7 гр.
  • Жири8.6 гр.
  • Вуглеводи9.5 гр.
  • Калорії135 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Отже, для цього салату нам потрібні відварені овочі, тому відразу і поставимо їх готуватися. Для цього моркву, картоплю і буряк ретельно миємо. Чистити від шкірки не потрібно. Рекомендуємо буряк варити окремо, щоб вона не пофарбувала своїм яскравим пігментом картоплю з морквою. Але якщо ви не особливо звертаєте увагу на такі деталі, тоді складайте всі в одну каструлю, тільки буряк покладіть на саме дно, оскільки він довше всіх готується.

Крок - 1
02

Воду в каструлі можна підсолити. Варимо картоплю десь півгодини, моркву трохи довше. Готовність перевіряємо звичайною виделкою, якою протикаємо овоч. Якщо він зварений, то м'який і легко протикається. Буряк вариться довше, а щоб прискорити цей процес, потрібно періодично підливати холодну воду. Отже, коли всі овочі зваряться, залишимо їх охолонути, а потім почистимо від шкірки.

Крок - 2
03

Далі потрібно приготувати рибу. Оселедець потрібно обробити на дрібні шматочки. Для зручності можна купити в магазині відразу філе оселедця, яке продається вже в обробленому вигляді в будь-якому супермаркеті. Якщо ж у вас ціла рибка, тоді доведеться трохи повозитися.

Крок - 3
04

Ще нам потрібна ріпчаста цибуля. Її ми теж чистимо від лушпиння і нарізаємо маленькими шматочками. Щоб з цибулі вийшла гіркота, заливаємо її гарячою водою і залишаємо постояти хвилин 20. деякі господині рекомендують заливати її холодною водою і додавати трохи оцту.

Крок - 4
05

Після всіх попередніх підготовок починаємо формувати наш салат. Найкраще звичайно ж використовувати спеціальну форму для салатів, так він вийде більш красивим і ошатним. Отже, на дно викладаємо подрібнене філе оселедця, яке можна трохи полити олією.

Крок - 5
06

Зверху викладаємо шар з цибулі. Потім змащуємо його майонезом. Наступний шар - це картопля, яку ми натираємо на крупній тертці. Якщо оселедець не дуже солоний, картоплю можна трохи підсолити, щоб салат мав більш насичений смак. Шар картоплі ми теж перемащуємо майонезом.

Крок - 6
07

Далі йде шар тертої моркви, знову майонез, а завершує нашу шубу буряк, теж натертий на тертці і змащений зверху майонезом. Дуже важливо в салаті під шубою не пошкодувати майонезу, щоб страва як слід просочилася і не вийшла сухою.

Крок - 7
08

Тепер акуратно знімаємо формочку, а зверху прикрашаємо салат свіжою зеленню. Перед нами красива, яскрава і дуже приваблива страва. Дамо їй настоятися кілька годин, а потім поспішаємо пригоститися ситним і дуже смачним салатом під шубою. Всім смачного!

Крок - 8

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Галушки - покроковий рецепт, фото 1 Галушки 40 5 3 з 5 - детальніше -
Котлети з судака - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з судака 60 3 3 з 5 - детальніше -
Піца рецепт простий - покроковий рецепт, фото 1 Піца рецепт простий 50 3 3 з 5 - детальніше -
Квашена капуста по-грузинськи - покроковий рецепт, фото 1 Квашена капуста по-грузинськи 45 1 2 з 5 - детальніше -