Ви можете приготувати смачний оселедець в майонезному соусі за кілька хвилин, робіть це без цибулі, але можете і додати її. Оселедець з майонезом за цим рецептом має прекрасний смак, а додавання кропу підкреслює його смак.
Для цього рецепта краще всього використовувати вже готове філе оселедця, яке можна придбати в будь-якому рибному магазині або навіть на ринку. Воно продається, як правило, в герметичній ємності, але з достатньою кількістю солі. Тому замочіть філе оселедця в холодній воді приблизно на 1.5 години, щоб шматки риби не були занадто солоними. Можна воду навіть кілька разів поміняти.
Далі викладіть густий (високої жирності) йогурт в невелику миску, додайте майонез, краще, якщо домашнього приготування, залийте гостру гірчицю.
Потім додайте в миску французьку гірчицю в зернах, залийте винний оцет, засипте каррі, цукор і змішайте всі інгредієнти, до їх об'єднання.
Нарешті додайте в миску мелений чорний перець, знову добре перемішайте і залиште утворившийся майонезний соус на 15 хвилин, щоб настоявся.
Тепер вимочене філе оселедця викладіть на паперовий рушник і ретельно його осушіть. Потім викладіть рибу на обробну дошку і наріжте на більш дрібні шматочки.
Далі почніть формувати сам салат з оселедця. Для початку, викладіть приготований майонезний соус на дно глибокої миски, далі викладіть на нього шматочки оселедця.
Тепер вилийте на рибу досить щедрий шар соусу, знову викладіть шматочки оселедця і залийте майонезною сумішшю. Пам'ятайте, що останній шар обов'язково повинен бути майонезний соус. Надішліть готовий салат «оселедець з майонезом» в холодильник мінімум на 2 години, перед подачею прикрасьте цю рибну страву попередньо вимитим і дрібно нашаткованим свіжим кропом.
Випадкові рецепти