Цей чудовий рецепт салату обжорка з беконом шарами - ідеальна страва для святкових обідів або частувань.
Помийте ретельно під проточною водою листя салату і викладіть на обробну дошку, щоб трохи просохли. Потім гострим ножем наріжте листя досить великими частинами. Покладіть нарізані листя першим шаром майбутнього салату в красиве блюдо.
Далі викладіть шар консервованого зеленого горошку. Якщо захочете використовувати розморожений горох, то його обов'язково попередньо потрібно відварити до повної готовності і охолодити.
Далі очистіть від лушпиння і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками ріпчасту цибулю. Посипте подрібненою цибулею шар зеленого горошку. Багато хто в цьому салаті попередньо замочують цибулю в розведеній воді з оцтом для усунення зайвої гостроти. Але ми все ж пропонуємо зупинитися на варіанті зі свіжою цибулею.
Потім помийте холодною водою селеру, наріжте дрібними часточками і викладіть її в блюдо поверх подрібненої цибулі.
Далі помістіть невелику сковороду на плиту і добре розігрійте. Бекон наріжте досить великими шматками і відправте в розігріту сковорідку. Обсмажуйте бекон, постійно мішаючи, близько 10 хвилин, до утворення легкої хрусткою кірки. Потім охолодіть бекон і помістіть в блюдо наступним шаром.
Невелику каструлю з водою помістіть на плиту і доведіть до кипіння. Закиньте в киплячу воду курячі яйця і відварюйте близько 12 хвилин, до стану вкруту. Потім охолодіть яйця, очистіть від шкаралупи і на обробній дошці наріжте дрібними кубиками. Викладіть подрібнені яйця наступним шаром.
Далі залийте в блюдо поверх всіх інгредієнтів майонез (бажано, якщо домашнього приготування і високої жирності) і рясно посипте все цукром.
Далі на самій дрібній тертці натріть твердий сир і притрусіть їм самий верхній шар багатошарового салату. Надішліть страву на час в холодильник, а потім подавайте прекрасний багатошаровий салат обжорка з беконом до обіднього столу.
Випадкові рецепти