Хочемо побалувати вас незвичайним способом оформлення страви. Сам салат теж заслуговує на увагу, виходить апетитне поєднання філе з курки, твердого сиру, яке розширюється незабутнім смаком чорносливу, ну і звичайно ж горішки істотно насичують його. Отже, приступайте і пробуйте приготувати новорічний салат з чорносливом і порадуйте гостей.
Ми хочемо поділитися ще одним рецептом смачного і святкового салату з чорносливом. Візьмемо куряче філе і відвариммо його в воді з додаванням солі, лаврового листа і чорного перцю горошком. Коли філе відвариться, охолодимо і нарізаємо його кубиками.
Потім беремо очищену від лушпиння і помиту ріпчасту цибулю. Розрізаємо їїна чотири частини і тонко нарізаємо. Нарізану цибулю викладаємо в глибоку миску і заливаємо гарячою кип'яченою водою.
Туди ж додаємо оцет, краще натуральний, і насипаємо цукор. Гарненько мішаємо ложкою і відставляємо. Цибуля повинна промаринуватися, а ми займемося приготуванням інших інгредієнтів.
На обробній дошці ножем нарізаємо очищені ядра волоського горіха. Цей горіх, як ніякий інший додасть нашому салату колорит і насичений смак. Ножем ще раз подрібнимо в крупну крихту.
Далі нарізаємо чорнослив не великими кубиками. Його попередньо треба залити окропом і дати трохи настоятися. Коли він розбухне, злити воду і просушити.
Відварюємо яйця. Очищаємо від шкаралупи і відокремлюємо жовтки від білків. Окремо на дрібну тертку натираємо жовтки. Також в окрему тарілку дрібно натираємо білки. Відставляємо в сторону.
Відварюємо моркву, охолоджуємо і чистимо від шкірки. Моркву також натираємо, але вже на крупну тертку. Морквина готова.
У глибоку миску викладаємо наше відварене куряче філе, порізане кубиками. Додаємо майонез і добре перемішуємо. Основа нашого салату приготовлена, наступним нашим кроком буде викладання салату шарами.
Нам знадобиться велика плоска тарілка і середня форма для салату. Викладаємо по центру тарілки нашу форму. Першим шаром буде просочені майонезом шматочки курячого філе. Викладаємо його на дно нашої форми і розрівнюємо ложкою.
Наступним шаром буде йти маринована цибуля. Викладаємо на філе і промазуємо майонезом. Черга за натертим жовтком. Акуратно викладаємо і розрівнюємо його по шару філе з цибулею, і теж промазуємо майонезом.
На жовток рівномірно викладаємо чорнослив. Зверху посипаємо горіхами і теж промазуємо майонезом. Слідом йде шар натертого білка, промазаний соусом і на нього викладаємо шар тертої моркви. Рівномірно розподіляємо по поверхні і змащуємо майонезом.
І останнім шаром буде йти натертий твердий сир. Розрівняти його руками, майонезом змащувати його не треба. Наш салат у формі накриваємо зверху харчовою плівкою і ставимо в холодильник. Йому треба постояти одну годину, щоб він добре зміг вийти з форми.
Дістаємо через годину наш салат і акуратно знімаємо з нього форму. Тепер будемо прикрашати його, адже він у нас новорічний. Для цього нам в першу чергу знадобиться гілочки помитого кропу. По центру салату викладаємо з кропу ялинку.
З відвареної моркви відрізаємо колечко і вирізаємо з нього п'ятикутну зірку. Прикрашаємо нею верхівку нашої ялинки з кропу.
Іграшками нашої ялинки послужать зернятка консервованої кукурудзи і граната. Викладаємо на нашу ялинку. По краях салату викладаємо гілочки кропу. Наш ошатний салат новорічний з чорносливом готовий, можна прикрашати їм ваш святковий стіл. Він буде приковувати до себе увагу ваших домочадців і радувати незабутнім смаком.
Випадкові рецепти