Укр
Рус
Салати з мясом Салати Азіатська кухня

Салат «Ніжність» з огірками і куркою

( 4.9412 4 517 17 оцінок)

2603 - переглядів
40 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Салат «Ніжність» з огірками і куркою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Азіатська кухня, Норвезька кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат «Ніжність» з огірками і куркою - смачна і ароматна закуска, яка доречна і на сімейному обіді, і на святковому столі. Ми пропонуємо азіатський рецепт цієї страви. Замість майонезу в ньому використовується оригінальна заправка, яка робить салат «Ніжність» особливо цікавим.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат «Ніжність» з огірками і куркою" (на 100 грам)

  • Білки14.4 гр.
  • Жири8.1 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії155 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Імбирний корінь вимийте, просушіть паперовим рушником і наріжте тонкими слайсами. Відбийте шматочки імбиру кухонним молотком, щоб вони дали сік.

Крок - 1
02

Налийте в каструлю воду і киньте туди відбитий імбир. Часник розберіть на зубчики, не знімаючи лушпиння відбийте молоточком і додайте в каструлю.

Крок - 2
03

Зелену цибулю вимийте, обтрусіть від вологи, наріжте великими шматочками і теж відправте в каструлю.

Крок - 3
04

Туди ж покладіть курячу грудку.

Крок - 4
05

Приготуйте салатну заправку. Розігрійте на плиті сковороду. Всипте туди сичуаньский перець і злегка підсмажте, щоб він дав аромат.

Крок - 5
06

Пересипте підсмажений сичуаньский перець в ступку і подрібніть товкачем в порошок.

Крок - 6
07

Кунжут підсмажте на сковороді до золотистого. Постійно помішуйте, щоб він не підгорів. Змішайте гарячий смажений кунжут з подрібненим сичуанським перцем.

Крок - 7
08

Влийте соєвий соус і кунжутне масло. Додайте оцет (підійде звичайний столовий 9%). Всипте цукор і сіль, влийте масло чилі і перемішайте інгредієнти.

Крок - 8
09

Каструлю з куркою поставте на максимальний вогонь і дочекайтеся появи перших ознак кипіння. Після цього знизьте нагрів до середнього і проваріть грудки 8 хвилин.

Крок - 9
10

Зелену цибулю подрібніть, додайте в заправку і перемішайте. Свіжий огірок вимийте, просушіть, наріжте соломкою і викладіть на блюдо сервіровки.

Крок - 10
11

Поверніться до курки. Через 8 хвилин відварювання вимкніть вогонь і потримайте каструлю на плиті ще 10 хвилин (кришка повинна бути закритою). Після цього перекладіть грудки в миску з холодною водою, щоб зупинити процес готування.

Крок - 11
12

Частину рідини, в якій варилася курятина, додайте в заправку і знову перемішайте.

Крок - 12
13

Вийміть курячі грудки з холодної води і відбийте качалкою, щоб м'ясо розійшлося на волокна. Порвіть курку руками і викладіть на блюдо сервіровки поверх нарізаного огірка.

Крок - 13
14

Полийте раніше приготовленою заправкою. Додайте трохи масла чилі. Азіатський салат «Ніжність» з огірками і куркою готовий. Смачного!

Крок - 14

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти