Такої кількості різновидів і варіантів приготування як салати, не має жодна в світі страва, що по способам готування, що за кількістю різновидів інгредієнтів. Проте кожна господиня намагається додати в свою кулінарну книгу все нові і нові рецепти салатів. Більшість салатів готувати легко і просто, добірка продуктів залежить від ваших смаків, головне, щоб вони були добре поєднані. Візьміть собі на озброєння до свята салат «Ніжність» з куркою, багатьма улюблений і на свято і в будень.
Отже, готуємо легкий курячий салат з яблуками і каррі, пікантний і неповторно ніжний. Перш за все підготуємо курятину. В принципі можна використовувати будь-яку курятину, яка можливо залишилася в вашому холодильнику в приготованому вигляді, але, а якщо немає, то доведеться приготувати. Курячі грудки промиваємо, і опускаємо в киплячу підсолену воду.
Варимо курку до готовності. Добре зварену курячу грудку легко можна проткнути ножем. Після цього грудку дістаємо з каструлі і викладаємо на обробну дошку.
Трохи охолодивши, куряче м'ясо нарізаємо кубиками середнього розміру. Тепер візьмемося за інші інгредієнти.
Стебло селери обполіскуємо холодною водою і трохи обсушимо, шаткуємо. Зелень цибулі обполіскуємо і ріжемо кільцями.
Вимите яблуко очищаємо від шкірки і нарізаємо кубиками, такого ж розміру, як курятина.
Золоті родзинки засипаємо в невелику мисочку і заливаємо кип'яченою водою. Трохи потримавши в окропі, викладаємо на друшляк, щоб стекла вода.
Ягідки зеленого винограду без кісточок промиваємо під проточною водою і розрізаємо на половинки.
За допомогою ножа подрібнюємо волоські горіхи. Тепер, коли всі інгредієнти приготовлені, займемося безпосередньо складанням салату.
У глибоку посудину викладаємо нарізану курячу грудку і додаємо подрібнену селеру.
Туди ж додаємо зелень цибулі і порізане яблуко. Потім кладемо родзинки і часточки винограду.
В кінцевому підсумку додаємо подрібнені горіхи і приступаємо до заправки. Тепер посипаємо вміст миски меленим перцем і порошком карі.
Ну і нарешті додаємо майонез. Все добре перемішуємо і, накривши харчовою плівкою, поміщаємо в холодильник, щоб салат «Ніжність» з куркою трохи настоявся.
Після цього кладемо на широку тарілку різнокольорові листя салату, а зверху викладаємо салат. Тепер красиву і апетиту страву можна сміливо подавати на стіл.
Випадкові рецепти