Укр
Рус
Салати листкові Салати Російська кухня

Салат ніжність з чорносливом

( 4.8750 4 58 8 оцінок)

2443 - переглядів
50 хвилин порцій - 4 складність - 3 з 5
Салат ніжність з чорносливом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

До будь-якого святкового застілля підійде салат, рецепт якого я хочу вам запропонувати. Поєднання чорносливу і огірків надає цій закусці трохи терпкий, але ароматно фруктовий смак, тому вона є дивно смачною і пікантною. В якості головного інгредієнта можна використовувати як м'ясо, так і гриби. Чудовий салат «Ніжність» з чорносливом точно відповідає своїй назві і точно не розчарує ні вас, ні ваших гостей.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат ніжність з чорносливом" (на 100 грам)

  • Білки4 гр.
  • Жири14.5 гр.
  • Вуглеводи13.7 гр.
  • Калорії203 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Велику каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. У киплячу воду покладіть молоду моркву в шкірці і картоплю, відварюйте до повної готовності, близько 25 хвилин, потім викладіть на тарілку і відставте охолоджуватися.

Крок - 1
02

Далі поставте на плиту каструлю поменше, налийте в неї воду і доведіть до кипіння, в окріп акуратно ложкою покладіть курячі яйця і варіть приблизно 12 хвилин, щоб яйця були круто. Потім залийте відварені яйця холодною водою і відставте на час в сторону.

Крок - 2
03

Тепер очистіть від шкірки охолоджену моркву з картоплею і натріть на самій великій тертці.

Крок - 3
04

Очистіть від шкаралупи остиглі яйця, відокремте білки від жовтків і за допомогою дрібної терки натріть їх, уклавши в окремі ємності.

Крок - 4
05

Потім помістіть не надто великий чорнослив в невелику піалу і залийте окропом. Залиште чорнослив на час у воді, щоб він досить розм'як і пустив свій незвичайний аромат.

Крок - 5
06

Далі викладіть вимочений чорнослив на обробну дошку, трохи остудіть і за допомогою гострого ножа подрібніть на дрібні шматочки.

Крок - 6
07

Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте невеликими кубиками.

Крок - 7
08

Далі в неглибоку ємність викладіть консервовану печінку тріски і виделкою ретельно її розімніть до утворення пюреобразної маси.

Крок - 8
09

Тепер займіться безпосередньо приготуванням самої страви. Для цього на тарілку помістіть спеціальну форму для формування салату і викладіть акуратно на дно натерту картоплю, яка і буде вважатися першим шаром. Поверх овоча створіть майонезну сітку або ж просто добре промажте їм шар.

Крок - 9
10

Далі укладіть, рівномірно розподіливши по всій формі подрібнену печінку тріски, яку покрийте нарізаною ріпчастою цибулею і змастіть знову майонезом.

Крок - 10
11

Потім викладіть нарізаний м'який чорнослив і просочіть і цей шар майонезним соусом.

Крок - 11
12

Тепер помістіть на шар, раніше натертий яєчний білок, трохи просочивши тим же майонезом і покрийте натертою морквою, яку теж трохи змастіть соусом.

Крок - 12
13

Далі посипте салат заздалегідь натертим курячим жовтком і акуратно приберіть форму для формування страви. Повинен вийти гарний салат ніжність з чорносливом в формі торта. Прикрасьте готову страву гілочками петрушки і подавайте до обіду.

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Деруни на крупній тертці - покроковий рецепт, фото 1 Деруни на крупній тертці 60 4 3 з 5 - детальніше -
Закуска на шпажках з креветками - покроковий рецепт, фото 1 Закуска на шпажках з креветками 40 4 3 з 5 - детальніше -
Пунш класичний алкогольний - покроковий рецепт, фото 1 Пунш класичний алкогольний 15 1 2 з 5 - детальніше -
Запіканка з капусти з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Запіканка з капусти з м’ясом 55 3 3 з 5 - детальніше -