До будь-якого святкового застілля підійде салат, рецепт якого я хочу вам запропонувати. Поєднання чорносливу і огірків надає цій закусці трохи терпкий, але ароматно фруктовий смак, тому вона є дивно смачною і пікантною. В якості головного інгредієнта можна використовувати як м'ясо, так і гриби. Чудовий салат «Ніжність» з чорносливом точно відповідає своїй назві і точно не розчарує ні вас, ні ваших гостей.
Велику каструлю з водою помістіть на плиту і закип'ятіть. У киплячу воду покладіть молоду моркву в шкірці і картоплю, відварюйте до повної готовності, близько 25 хвилин, потім викладіть на тарілку і відставте охолоджуватися.
Далі поставте на плиту каструлю поменше, налийте в неї воду і доведіть до кипіння, в окріп акуратно ложкою покладіть курячі яйця і варіть приблизно 12 хвилин, щоб яйця були круто. Потім залийте відварені яйця холодною водою і відставте на час в сторону.
Тепер очистіть від шкірки охолоджену моркву з картоплею і натріть на самій великій тертці.
Очистіть від шкаралупи остиглі яйця, відокремте білки від жовтків і за допомогою дрібної терки натріть їх, уклавши в окремі ємності.
Потім помістіть не надто великий чорнослив в невелику піалу і залийте окропом. Залиште чорнослив на час у воді, щоб він досить розм'як і пустив свій незвичайний аромат.
Далі викладіть вимочений чорнослив на обробну дошку, трохи остудіть і за допомогою гострого ножа подрібніть на дрібні шматочки.
Тепер очистіть від лушпиння цибулю і на кухонній дошці наріжте невеликими кубиками.
Далі в неглибоку ємність викладіть консервовану печінку тріски і виделкою ретельно її розімніть до утворення пюреобразної маси.
Тепер займіться безпосередньо приготуванням самої страви. Для цього на тарілку помістіть спеціальну форму для формування салату і викладіть акуратно на дно натерту картоплю, яка і буде вважатися першим шаром. Поверх овоча створіть майонезну сітку або ж просто добре промажте їм шар.
Далі укладіть, рівномірно розподіливши по всій формі подрібнену печінку тріски, яку покрийте нарізаною ріпчастою цибулею і змастіть знову майонезом.
Потім викладіть нарізаний м'який чорнослив і просочіть і цей шар майонезним соусом.
Тепер помістіть на шар, раніше натертий яєчний білок, трохи просочивши тим же майонезом і покрийте натертою морквою, яку теж трохи змастіть соусом.
Далі посипте салат заздалегідь натертим курячим жовтком і акуратно приберіть форму для формування страви. Повинен вийти гарний салат ніжність з чорносливом в формі торта. Прикрасьте готову страву гілочками петрушки і подавайте до обіду.
Випадкові рецепти