Салат «Нептун» з червоною ікрою - елегантна закуска для урочистого прийому. Головні інгредієнти салату - дари моря: креветки, кальмари, сурімі, - тому назва «Нептун» відмінно йому підходить. А червона ікра привносить в цей морський коктейль додатковий шик.
Підготуйте продукти для «Нептуна». У креветок відокремте голови від хвостиків.
Закип'ятіть в каструлі воду, посоліть, додайте лаврове листя і варіть хвостики 3 хвилини (до готовності). Потім шумівкою перекладіть креветки на тарілку і остудіть.
Звільніть креветочне м'ясо від панцирів і наріжте невеликими шматочками. Яйця вимийте і відваріть круто. На це піде приблизно 10 хвилин.
Готові яйця залийте холодною водою, щоб зупинити процес готування і остудити, просушіть і очистіть від шкаралупи.
Наріжте варені яйця дрібним кубиком. Очищені і випотрошені тушки кальмарів відправте в каструлю з киплячою водою і готуйте 1 хвилину, щоб вони не стали гумовими.
Варені кальмари перекладіть на тарілку і остудіть, а потім подрібніть кубиками.
В ідеалі салат «Нептун» повинен готуватися з крабовим м'ясом. Але воно занадто дороге, тому в рецепті ми замінили його крабовими паличками (сурімі). Як і інші інгредієнти, палички потрібно нарізати кубиками.
Всі підготовлені продукти відправте в загальну миску. Додайте червону ікру і майонез і перемішайте вміст миски до однорідності. Салат «Нептун» з червоною ікрою готовий. Дайте йому трохи настоятися, а потім подавайте на стіл.
Випадкові рецепти