Салат «Мімоза» класичний з консервою - популярна страва, без якого не обходиться майже жоден святковий стіл. Ми пропонуємо традиційний рецепт цієї смачної і красивої листкової закуски - з консервованою рибою. Доступні інгредієнти, мінімум зусиль - і прекрасний салат на столі.
Підготуйте інгредієнти для «Мімози». Картоплю, моркву і яйця вимийте і висушіть. Сир натріть на крупній тертці. Відкрийте консерву з тунцем.
Поставте на плиту каструлю з водою і відправте туди моркву і картоплю. Посоліть воду і відваріть овочі до готовності.
Зваріть круто курячі яйця. Відварну картоплю і моркву очистіть від шкірки.
Натріть овочі на крупній тертці і розкладіть по різних тарілках.
Звільніть від шкаралупи варені яйця і розділіть на жовтки і білки. Білки натріть на крупній тертці, а жовтки перетріть руками.
Зберіть салат. Встановіть на блюдо сервіровки круглу роз'ємну форму. Першим шаром викладіть половину тертої картоплі і змастіть майонезом. За бажанням можете картоплю злегка присолити і поперчити.
Поверх картоплі розподіліть консервований тунець. Рибний шар теж покрийте майонезом.
Потім йде шар тертого сиру і майонеза. За ним - залишилась картопля з майонезом.
Поверх нього викладіть моркву і теж змастіть майонезом. На морква покладіть яєчні білки і покрийте майонезом.
Зверху присипте салат перетертими яєчними жовтками. Закрийте форму харчовою плівкою і дайте салату настоятися (бажано 3-4 години).
Після цього зніміть плівку і роз'ємну форму і прикрасьте страву по своєму смаку. Салат «Мімоза» класичний з консервою готовий. Подавайте його до столу. Салат виглядає ошатно і святково. У розрізі він теж хороший. Смачного!
Випадкові рецепти