Салат Мімоза з сиром - одна з найпопулярніших страв закуски в східнослов'янській кухні. Склад «Мімози» варіюється від рецепта до рецепту. Незмінними залишаються лише наявність у салаті риби, яєць та майонезу, а також пошарова викладка інгредієнтів. Ми пропонуємо додати у страву трохи твердого сиру та олії. Хоча набір продуктів може комусь здатися спірним, салат вийде яскравим та дуже смачним.
Яйця вимийте, викладіть у каструлю, залийте водою та посоліть. Поставте каструлю на вогонь, доведіть вміст до кипіння і варіть яйця 10-12 хвилин (круто). Після цього злийте окроп, залийте яйця холодною водою і остудіть.
Розігрійте на сковороді олію. Лосося вимийте, просушіть паперовими рушниками і відправте на сковорідку. Смажте рибу на повільному вогні під кришкою приблизно по 7 хвилин з кожного боку.
Білу цибулю очистіть від лушпиння і наріжте дрібними кубиками. Викладіть нарізану цибулю в миску, влийте оцет, перемішайте інгредієнти та залиште маринуватися.
Охолоджені яйця очистіть від шкаралупи та розділіть на жовтки та білки. Смаженого лосося остудіть, звільніть від шкіри і кісток і викладіть у миску.
Приправте рибу сіллю, чорним меленим перцем і свіжим лимонним соком.
Яєчні білки натріть на великій тертці і викладіть на блюдо сервіровки.
Зверху притрусіть білки крупно натертим твердим сиром. Поступово змастіть сирний шар майонезом.
Зверху викладіть половину смаженого лосося, а поверх нього - замариновану в оцті білу цибулю.
Покрийте цибулю лососем, що залишився, і змастіть рибу майонезом.
Вершкове масло заздалегідь відправте в морозильник, щоб воно стало твердим, а потім натріть на великій тертці поверх лосося.
Притрусіть масло зверху тертими яєчними жовтками. Прикрасьте блюдо по краю подрібненою зеленою цибулею. Салат "Мімоза" з сиром готовий. Дайте йому трохи настоятись у холодильнику, а потім подавайте на стіл. Салат яскравий, смачний і настільки ситний, що стане чудовою вечерею. Смачного!
Випадкові рецепти