Укр
Рус
Швидкі салати Салати Російська кухня

Салат мімоза з рисом

( 4.8889 4 59 9 оцінок)

1980 - переглядів
55 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Салат мімоза з рисом - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Кожній господині, звичайно ж, хочеться чимось відзначитися і здивувати якоюсь смачною стравою не тільки своїх близьких, але і гостей. Серед безлічі закусок часто використовується «Мімоза», досить відомий салат, дуже смачний і неймовірно ніжний. Класичний варіант цієї страви має на увазі використання відвареної картоплі. І зовсім мало хто знає, що цей інгредієнт без проблем замінюється звичайним рисом. Я розповім вам докладно про приготування салату мімоза з рисом, і ви, сподіваюся, оціните страву гідно.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат мімоза з рисом" (на 100 грам)

  • Білки12.2 гр.
  • Жири23 гр.
  • Вуглеводи9.6 гр.
  • Калорії301 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ КОРОТКО

Покроковий рецепт з фото

01

Єдине, що займе якийсь час - підготовка інгредієнтів, зокрема тих, що вимагають термічної обробки. У нашому випадку необхідно відварити рис і яйця. У каструлю з водою помістити яйця, поставити на плиту і кип'ятити не менше 7 хвилин, а краще 10, адже потрібно, щоб яйця були зварені круто.

Крок - 1
02

Після цього залити яйця холодною водою, щоб добре чистилися, трохи охолодити і очистити від шкаралупи.

Крок - 2
03

В іншій каструлі поставити варити рис. Буквально півсклянки рисової крупи засипати в кип'ячену воду, присолити і відварити до готовності. Потім викласти на друшляк і промити холодною водою, щоб крупинки не злипалися, а були розсипчастими.

Крок - 3
04

Ну, ось, тепер, коли все необхідне відварене, можна приступати до формування салату. У гарний салатник викласти відварений рис і промазати майонезом.

Крок - 4
05

Потім трохи присолити і посипати меленим перцем.

Крок - 5
06

Відкрити в банку консервований тунець і злив масло, добре розім'яти виделкою, щоб консерви по консистенції нагадували паштет. Викласти тунець наступним шаром салату і знову рясно змастити майонезом.

Крок - 6
07

Знову трохи поперчити, а потім укласти шаром нарізаної зеленої цибулі.

Крок - 7
08

Після цього натерти на крупній тертці твердий сир і теж викласти рівним шаром в салатник.

Крок - 8
09

Сир добре перемазати майонезом, посипати зовсім трохи сіллю і перцем.

Крок - 9
10

Варені яйця потерти на тертку і це буде наступний, в принципі, завершальний шар нашого салату.

Крок - 10
11

Прикрасити салат мімоза з рисом дрібними кільцями зеленої цибулі і смачна, святкове закуска може сміливо зайняти гідне місце на святковому столі.

Крок - 11
12

Можете не сумніватися, ця закуска надовго оселиться у вашому меню, а ваші знайомі обов'язково попросять поділитися рецептом.

Крок - 12

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Холодник з м’ясом - покроковий рецепт, фото 1 Холодник з м’ясом 50 5 3 з 5 - детальніше -
Проста закуска з помідорів - покроковий рецепт, фото 1 Проста закуска з помідорів 40 3 3 з 5 - детальніше -
Коктейль Мохіто алкогольний - покроковий рецепт, фото 1 Коктейль Мохіто алкогольний 20 2 2 з 5 - детальніше -
Шашлик з курячих ніжок - покроковий рецепт, фото 1 Шашлик з курячих ніжок 80 4 3 з 5 - детальніше -