Кожній господині, звичайно ж, хочеться чимось відзначитися і здивувати якоюсь смачною стравою не тільки своїх близьких, але і гостей. Серед безлічі закусок часто використовується «Мімоза», досить відомий салат, дуже смачний і неймовірно ніжний. Класичний варіант цієї страви має на увазі використання відвареної картоплі. І зовсім мало хто знає, що цей інгредієнт без проблем замінюється звичайним рисом. Я розповім вам докладно про приготування салату мімоза з рисом, і ви, сподіваюся, оціните страву гідно.
Єдине, що займе якийсь час - підготовка інгредієнтів, зокрема тих, що вимагають термічної обробки. У нашому випадку необхідно відварити рис і яйця. У каструлю з водою помістити яйця, поставити на плиту і кип'ятити не менше 7 хвилин, а краще 10, адже потрібно, щоб яйця були зварені круто.
Після цього залити яйця холодною водою, щоб добре чистилися, трохи охолодити і очистити від шкаралупи.
В іншій каструлі поставити варити рис. Буквально півсклянки рисової крупи засипати в кип'ячену воду, присолити і відварити до готовності. Потім викласти на друшляк і промити холодною водою, щоб крупинки не злипалися, а були розсипчастими.
Ну, ось, тепер, коли все необхідне відварене, можна приступати до формування салату. У гарний салатник викласти відварений рис і промазати майонезом.
Потім трохи присолити і посипати меленим перцем.
Відкрити в банку консервований тунець і злив масло, добре розім'яти виделкою, щоб консерви по консистенції нагадували паштет. Викласти тунець наступним шаром салату і знову рясно змастити майонезом.
Знову трохи поперчити, а потім укласти шаром нарізаної зеленої цибулі.
Після цього натерти на крупній тертці твердий сир і теж викласти рівним шаром в салатник.
Сир добре перемазати майонезом, посипати зовсім трохи сіллю і перцем.
Варені яйця потерти на тертку і це буде наступний, в принципі, завершальний шар нашого салату.
Прикрасити салат мімоза з рисом дрібними кільцями зеленої цибулі і смачна, святкове закуска може сміливо зайняти гідне місце на святковому столі.
Можете не сумніватися, ця закуска надовго оселиться у вашому меню, а ваші знайомі обов'язково попросять поділитися рецептом.
Випадкові рецепти