Всіляких рецептів салатів з рибними консервами дуже багато. Хтось готує їх з кукурудзою, яйцями і огірками, хтось з пекінською капустою, авокадо або іншими інгредієнтами. Ми ж пропонуємо вам простий рецепт, але не менш смачного листового салату мімоза з рибними консервами і твердим сиром, яйцями і маринованими огірочками.
Покладіть вершкове масло в морозильник, щоб воно трохи підмерзло. Так його буде легше подрібнити. Яйця відваріть в підсоленій воді, це дасть можливість легко відділятися шкаралупі. Варіть приблизно 10 хвилин, щоб яйця були круто. Потім охолодіть, заливши холодною водою. А ви займіться підготовкою інших інгредієнтів.
Ріпчасту цибулю очистіть, промийте під проточною водою. Розріжте її навпіл і використовуйте тільки половинку. Наріжте її дрібними кубиками. У цьому салаті цибуля застосовується більше як спеція, яка дає аромат, як інгредієнт, так як використовується в невеликій кількості.
Мариновані огірочки поріжте також на дрібні кубики. Візьміть невелику миску і встановіть на неї сито. В сито викладіть консервоване м'ясо тунця (в маринаді, не в маслі), щоб зійшла зайва рідина. Залиште на деякий час.
Твердий сир натріть на дрібну тертку в окрему ємність. Остигнули яйця звільніть від шкаралупи і розріжте на дві частини. Розділіть на жовток і білок. Потріть білок на крупній тертці в миску.
Тепер можна приступати до складання салату. Краще взяти прозору ємність з вертикальними краями (діаметр 15 сантиметрів, висота приблизно 6 сантиметрів, не враховуючи товщину дна), щоб видно було красиві, рівні шари салату. Але можна взяти і рознімне кондитерське кільце невеликого діаметру. Всі верстви викладайте вільно, не притискайте сильно.
На дно ємності викладіть рівним шаром натерті яйця. Наступний шар - твердий сир. Далі шар м'яса тунця, розібраного на волокна або розділеного виделкою.
На м'ясо тунця покладіть кілька ложок майонезу і акуратно розрівняйте його, щоб він покрив повністю рибу. Вийміть вершкове масло з морозилки. І натріть його на дрібній тертці відразу ж на майонез. Розрівняйте його.
Далі посипте ріпчасту цибулю і додайте дрібно нарізані огірки Шар огірків приправте чорним меленим перцем і змастіть майонезом.
Завершальним шаром будуть яєчні жовтки. Натріть їх на дрібну тертку відразу на майонезний шар. Акуратно розрівняйте. Укрийте салат харчовою плівкою і помістіть в холодильник на кілька годин або на ніч.
Готовий салат мімоза з рибними консервами і сиром готовий. Подавайте з підсмаженими тостами. Або цей салат може стати прикрасою святкового столу. Смачного.
Випадкові рецепти