Укр
Рус
Салати листкові Салати Російська кухня

Салат мімоза з курячою грудкою

( 4.8333 4 512 12 оцінок)

2404 - переглядів
45 хвилин порцій - 5 складність - 3 з 5
Салат мімоза з курячою грудкою - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Літо, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Салат мімоза не тільки гарний зовні, але і дуже смачний. Пропонуємо трохи відхилитися від класичного рецепту - рибні консерви замінити курячими грудками. Всі інші продукти знайдуться у вашому холодильнику.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат мімоза з курячою грудкою" (на 100 грам)

  • Білки10.9 гр.
  • Жири4.6 гр.
  • Вуглеводи5.3 гр.
  • Калорії115 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Курячі грудки промийте під проточною водою. Зріжте з кістки, зніміть шкіру, видаліть зайвий жир. У каструлю налийте воду і поставте на плиту. Доведіть воду до кипіння, посоліть за смаком і опустіть туди курячі філе. Варіть близько 20-25 хвилин. Перевірте готовність філе, проткнув його ножем, якщо воно всередині біле і м'яке - філе готове. Зварене філе вийміть з каструлі і дайте охолонути. Потім розберіть м'ясо на волокна руками або скористайтеся виделкою.

Крок - 1
02

Відваріть картоплю в мундирі. Добре помийте шкірку, покладіть картоплю в каструлю і залийте водою. Варіть до готовності. Потім дайте охолонути і очистіть шкіру. Моркву також помийте і відваріть, не зчищаючи шкірку. Остудіть і очистіть.

Крок - 2
03

Яйця зваріть в круту, трохи посоліть воду, щоб краще зчищати шкаралупу. Варіть приблизно 10 хвилин. Потім залийте холодною водою, щоб вони швидше охололи і очистіть шкаралупу.

Крок - 3
04

У глибокій мисці змішайте натуральний йогурт і майонез. Досипте солі за смаком, добре перемішайте. Соус готовий.

Крок - 4
05

Відварену і очищену картоплю натріть в окрему тарілку, на самій великій тертці. Очищену моркву також натріть на терку з великими отворами в окрему миску.

Крок - 5
06

Зварені круто яйця подрібніть на крупній тертці. Попередньо відклавши парочку жовтків. Помістіть в різні ємності.

Крок - 6
07

Візьміть велике блюдо, поставте на нього рознімне кільце, діаметром приблизно 18 сантиметрів і починайте викладати шари салату. На дно покладіть половину тертої картоплі. Розрівняйте шар ложкою.

Крок - 7
08

На картоплю покладіть кілька ложок соусу і розрівняйте. Потім покладіть частину курячого філе і змастіть соусом. Наступним шаром буде морква. Її також укрийте соусом і розрівняйте ложкою.

Крок - 8
09

На морквину укладіть частину натертих яєць і змастіть їх соусом. Повторіть далі по черзі всі шари знову. Завершальний верхній шар - натертий на крупній тертці твердий сир. Його не потрібно змащувати.

Крок - 9
10

Прикрасьте салат подрібненими жовтками. Поставте в холодильник на кілька годин. Потім зніміть рознімне кільце. Готовий салат «Мімоза з курячою грудкою» подавайте на стіл. Приємного.

Крок - 10

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Вінегрет - покроковий рецепт, фото 1 Вінегрет 20 4 1 з 5 - детальніше -
Юшка з осетра - покроковий рецепт, фото 1 Юшка з осетра 45 6 2 з 5 - детальніше -
Соус для спагетті - покроковий рецепт, фото 1 Соус для спагетті 60 1 3 з 5 - детальніше -
Зрази картопляні з грибами - покроковий рецепт, фото 1 Зрази картопляні з грибами 55 4 3 з 5 - детальніше -