Ця прекрасна страва - салат Мімоза без картоплі завжди підходить і до святкового столу і для обіднього столу для рідних. Страва одна з багатьох, що не дивлячись ні на що має зберігатися в записному журналі кожної господині.
Виберіть будь-який вподобаний вам твердий сир і натріть його на дрібній тертці. Надішліть на час в миску.
Потім підготуйте ємність, в якій будете надавати форму майбутнього салату. Для цього глибоку миску повністю загорніть (можна навіть в два шари) харчовою плівкою так, щоб трохи не діставати дна ємності.
Далі почніть укладати шари салату. Першим шаром викладіть натертий раніше твердий сир, рівномірно розподіливши по дну ємності з натягнутою плівкою.
Змастіть шар сиру майонезною сіткою. Було б непогано використовувати майонез домашнього приготування.
Тепер ретельно промийте проточною водою і просушіть паперовим рушником помідори. Потім покладіть їх на обробну дошку і наріжте дрібними кубиками. Помістіть нарізані томати на сирний шар і добре присоліть.
Далі засипте шар заздалегідь вимитої і дрібно нашаткованоої зеленої цибулі. Можна використовувати будь-яку бажану вами зелень.
Тепер на твердій робочій поверхні розмістіть копчену курячу грудку і за допомогою гострого ножа наріжте маленькими кубиками. М'ясо викладіть шаром поверх зеленої цибулі і рівномірно розподіліть по всьому периметру ємності.
Далі помістіть неглибоку каструлю з водою на плиту і доведіть до кипіння. Потім закиньте в окріп яйця і відварюйте близько 12 хвилин, а потім помістіть їх в холодну воду. Остигнули відварені яйця наріжте дрібними квадратами і покладіть поверх нарізаної курячої грудки.
Тепер рясно залийте все майонезною сіткою і відправте миску з салатом в холодильник приблизно на 30 хвилин.
Після закінчення зазначеного часу витягніть миску з холодильника і акуратно переверніть готову страву на сервірувальну тарілку. Якщо ви не помітили, приготований салат мімоза без картоплі, а це значить, його можна подавати з гарніром. Посипте страву нашаткованою зеленою цибулею і радуйте рідних і близьких.
Випадкові рецепти