Кожній господині хочеться всіляко урізноманітнити свою кухню і готувати час від часу щось унікальне. Найпростіше це зробити, якщо постійно поповнювати колекцію своїх кулінарних запасів всілякими салатами. Але іноді доводиться стикатися з невеликою проблемою, особливо, коли ви чекаєте гостей і не знаєте смаки всіх без винятку. Тоді потрібно знаходити компроміс і готувати такий салат, щоб сподобався всім без винятку. Якщо вам потрібно вирішити саме таке завдання, раджу унікальну можливість догодити всім - салат козел в городі, який дуже добре підійде для фуршетного столу. Такий салат не дуже відома і поширена страва, і як правило, його часто не готують для щоденної трапези. А ось для великої кількості гостей він дуже вигідний.
Головна принадність салату козел в городі в тому, що його інгредієнти змішувати зовсім не обов'язково, можна просто красиво викласти на тарілку. До того ж, якщо відсутній будь-який інгредієнт - дуже легко замінити іншим. Ну, як би там не було, такий салатик виглядає яскраво і святково, ну а процес готування абсолютно нескладний та й не тривалий. До речі, нікого не напружує назва? Я ось, наприклад, вважаю що автор відрізняється унікальним почуттям гумору. І все таки основою салату є м'ясні продукти, які вже потім оточуються набором овочів. У нашому рецепті ми пропонуємо в якості основи використовувати свинячу грудку, яку приготуємо самостійно. У каструлю з водою кладемо шматок свинячого м'яса, солимо, перчимо і додаємо цілу очищену цибулину.
Доводимо до кипіння і варимо на середньому вогні до готовності. Потім свинину охолоджуємо і нарізаємо тонкими скибочками.
Також варимо креветки протягом 3-5 хвилин, поки колір не зміниться на помаранчевий. Потім очищаємо, розкладаємо і розрізаємо кожну креветку уздовж навпіл.
Огірки миємо і, не зчищаючи шкірки, нарізаємо соломкою.
Редьку дайкон очищаємо, промиваємо і ріжемо тоненькими смужками.
Тепер беремо маленький качан червоної капусти і шаткуємо тонкою соломкою.
Зелень базиліка миємо і обсушуємо, обриваємо листя і подрібнюємо.
Після цього в глибоку миску засипаємо цукор, вливаємо рибний соус і видавлюємо свіжий сік лайма. Все добре перемішуємо.
Тепер на широке велике блюдо викладаємо по периметру, залишаючи простір усередині, гірками підготовлені овочі, а також сушені кальмари. У центрі розкладаємо нарізані креветки і свинину, а також ставимо чашу з соусом.
Безпосередньо перед подачею до столу в соус додаємо рубаний часник і перець чилі, не перемішуємо, щоб вони плавали зверху.
Тепер цим соусом поливаємо викладені на блюдо інгредієнти і змішуємо. Після цього посипаємо салат смаженим арахісом і кунжутом. Викладаємо на блюдо крекери, в які розкладаємо салат.
Випадкові рецепти