Смачний, яскравий і дуже корисний овочевий салат. Побалуйте близьких вишукано нарізаною вітамінною закускою. Подавайте з гарніром або до м'ясних страв.
Овочі для приготування салату ретельно вимийте під проточною водою. Моркву очистіть від шкірки і видаліть кінчики. Розріжте коренеплід на 2-3 поперечні частини, в залежності від розмірів овоча. Кожен шматочок повинен бути близько 5 см в довжину. На кожному з шматочків зробіть поздовжній зріз. Місце зрізу послужить опорою, при подальшій нарізці морквини. Залишки коренеплоду можна прибрати в холодильник для використання в приготуванні супів або інших страв.
Покладіть моркву зрізом вниз і наріжте тонкими поздовжніми слайсами. Складіть пластинки разом і наріжте їх тонкою довгою соломкою.
Імбирний корінь очистіть від шкірки. Якщо пряність має багато нерівностей, розріжте її на кілька фрагментів. Це дозволить ідеально почистити поверхню. Імбир наріжте такою же тонкою соломкою, як і морква. Солодкий болгарський перець розріжте вздовж на 4 частини.
Акуратно, піддягаючи ножем, видаліть мембрану з насінням і плодоніжки. Очищені шматочки перцю переверніть зовнішньою стороною вгору і наріжте тонкими смужками. Для нарізки овочів для салату використовуйте дуже гострий ніж. В іншому випадку ви не досягнете ідеального результату.
Буряк очистіть і зріжте хвостики. Зріжте бічну частину, щоб зробити коренеплід стійким, під час нарізки на пласти.
Наріжте тонкими слайсами, потім подрібніть соломкою. Викладіть овочі на блюдо у вигляді горбків. За смаком заправте оливковим або іншим рослинним маслом і додайте спеції за смаком. Приємного вам апетиту!
Випадкові рецепти