Салат «Капрезе» класичний - одна з найпопулярніших страв італійської кухні. У цього салату багато достоїнств: швидко готується, красиво виглядає, дивно приємний на смак. До того ж «Капрезе» легкий і дієтичний. Його можна їсти навіть тим, хто мріє схуднути. Як робиться класичний салат «Капрезе» і як його можна оригінально подати, читайте в рецепті.
Влийте в сковороду бальзамічний оцет, доведіть до кипіння і уваріть, поки вміст сковороди не стане густіше. Потім вимкніть вогонь, перелийте загуслий оцет в ємність і остудіть.
Помідори і свіжий базилік вимийте і висушіть. З моцарели злийте рідину. По черзі нанизайте на шпажки або зубочистки помідори, листя базиліка і кульки моцарели. Це класичні складові салату «Капрезе», але в даному випадку вони не нарізаються, як зазвичай, а використовуються цілком. Це можливо тільки в тому випадку, якщо ви візьмете помідори-чері або коктейльні і не стандартну, а міні-моцарелу, так як ці продукти маленькі, якраз на один укус.
Утворені «шашлички» викладіть на блюдо сервіровки і збризніть оливковим маслом. Бажано скористатися маслом першого холодного віджиму, оскільки воно найсмачніше, ароматне і корисне. До того ж саме такамоливкова олія входить до складу класичного «Капрезе». Слідом за маслом полийте салат раніше пропареним бальзаміком - і можете подавати закуску на стіл.
Випадкові рецепти