Укр
Рус
Прості салати Салати Російська кухня

Салат оселедець під шубою по царськи.

( 4.6667 1 512 12 оцінок)

2939 - переглядів
50 хвилин порцій - 3 складність - 3 з 5
Салат оселедець під шубою по царськи. - покроковий рецепт, фото 1

Національна кухня: Російська кухня, Українська кухня

Рецепти до свят: День народження, На святковий стіл

Актуальні рецепти: Зима, Весна, Осінь

Смакові якості: Негострі

Калорійність: Калорійні страви

Температура подачі: Холодні

Спосіб приготування: Нарізати

опис

Цей смачний салат оселедця під шубою по царськи традиційно є головним фаворитом святкового столу. Король серед салатів простий у приготуванні і відмінно поєднується з іншими стравами.

Інгредієнти

Харчова цінність страви "Салат оселедець під шубою по царськи." (на 100 грам)

  • Білки9.8 гр.
  • Жири11.5 гр.
  • Вуглеводи4 гр.
  • Калорії165 ккал.
РОЗДРУКУВАТИ

Покроковий рецепт з фото

01

Для початку потрібно підготувати наші овочі. Буряк і картоплю миємо і відварюємо до готовності. Даємо охолонути і знімаємо ножем шкірку. Овочі краще варити окремо, щоб при варінні буряк не забарвив картоплю.

Крок - 1
02

Окремо варимо яйця круто. Зливаємо гарячу воду і опускаємо відварені яйця в холодну, так легше потім очищати від шкаралупи. Коли яйця охолонуть, очистимо їх.

Крок - 2
03

Отже, овочі і яйця готові, приступаємо безпосередньо до приготування самої страви. Беремо миску і тремо в неї картоплю на крупну тертку.

Крок - 3
04

Слідом тремо буряк в окремий посуд. Буряк краще брати насичено-червоного кольору і обов'язково солодкий. Перед натиранням спробуйте його на смак.

Крок - 4
05

Візьмемо філе оселедця, це основа нашого салату, тому до якості даного продукту треба підійти ґрунтовно. Воно повинно бути в міру солоне і досить свіже. Можна взяти цілий оселедець і самому його почистити. Філе має залишитися без шкурки і кісток. Оселедець ріжемо уздовж кілька разів, потім нарізаємо невеликими кубиками.

Крок - 5
06

Тепер візьмемо глибоку прозору салатницю і рівним шаром викладаємо на дно порізане філе оселедця. Початок нашого салату покладений.

Крок - 6
07

Візьмемося за цибулю. До цієї страви підійде червона солодка цибуля. Але можна скористатися і іншими сортами. Якщо дуже гірка, попередньо її замаринуйте. Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.

Крок - 7
08

Зверху філе оселедця викладаємо нашу порізану цибулю. Рівномірно розподіляємо ложкою по поверхні філе.

Крок - 8
09

Далі викладаємо шар попередньо натертої картоплі. Рівняємо ложкою і промазуємо майонезом. Майонез можна використовувати як покупний, так і приготований самими. Жирність цього продукту вибираємо на свій смак.

Крок - 9
10

Слідом йде шар буряка. Також його рівняємо і добре промазуємо майонезом. Зверху натираємо на дрібну терку зварені яйця. Вони дають не тільки смак нашому салату, але і є прикрасою.

Крок - 10
11

Потім солимо і присипаємо чорним меленим перцем. Він підкреслить і додасть гостроти нашому салату. Можете приправити готовою сумішшю з перців, якщо любите погостріше.

Крок - 11
12

Підходимо до завершального етапу приготування нашого салату. Беремо зелену цибулю і дрібно нарізаємо. Вона додасть настрою і послужить прикрасою для страви.

Крок - 12
13

Посипаємо зверху зеленою цибулею нашу страву. Салат оселедець під шубою по-царськи готовий. А тепер треба дати нашому цареві трохи настоятися в холодильнику і можна подавати до столу. Смачного!

Крок - 13

Оцінити рецепт



Випадкові рецепти

Котлети з гороху - покроковий рецепт, фото 1 Котлети з гороху 45 3 3 з 5 - детальніше -
Яблучне пюре «Ніжність» - покроковий рецепт, фото 1 Яблучне пюре «Ніжність» 45 3 3 з 5 - детальніше -