Цей смачний салат оселедця під шубою по царськи традиційно є головним фаворитом святкового столу. Король серед салатів простий у приготуванні і відмінно поєднується з іншими стравами.
Для початку потрібно підготувати наші овочі. Буряк і картоплю миємо і відварюємо до готовності. Даємо охолонути і знімаємо ножем шкірку. Овочі краще варити окремо, щоб при варінні буряк не забарвив картоплю.
Окремо варимо яйця круто. Зливаємо гарячу воду і опускаємо відварені яйця в холодну, так легше потім очищати від шкаралупи. Коли яйця охолонуть, очистимо їх.
Отже, овочі і яйця готові, приступаємо безпосередньо до приготування самої страви. Беремо миску і тремо в неї картоплю на крупну тертку.
Слідом тремо буряк в окремий посуд. Буряк краще брати насичено-червоного кольору і обов'язково солодкий. Перед натиранням спробуйте його на смак.
Візьмемо філе оселедця, це основа нашого салату, тому до якості даного продукту треба підійти ґрунтовно. Воно повинно бути в міру солоне і досить свіже. Можна взяти цілий оселедець і самому його почистити. Філе має залишитися без шкурки і кісток. Оселедець ріжемо уздовж кілька разів, потім нарізаємо невеликими кубиками.
Тепер візьмемо глибоку прозору салатницю і рівним шаром викладаємо на дно порізане філе оселедця. Початок нашого салату покладений.
Візьмемося за цибулю. До цієї страви підійде червона солодка цибуля. Але можна скористатися і іншими сортами. Якщо дуже гірка, попередньо її замаринуйте. Цибулю чистимо, миємо й нарізаємо невеликими кубиками.
Зверху філе оселедця викладаємо нашу порізану цибулю. Рівномірно розподіляємо ложкою по поверхні філе.
Далі викладаємо шар попередньо натертої картоплі. Рівняємо ложкою і промазуємо майонезом. Майонез можна використовувати як покупний, так і приготований самими. Жирність цього продукту вибираємо на свій смак.
Слідом йде шар буряка. Також його рівняємо і добре промазуємо майонезом. Зверху натираємо на дрібну терку зварені яйця. Вони дають не тільки смак нашому салату, але і є прикрасою.
Потім солимо і присипаємо чорним меленим перцем. Він підкреслить і додасть гостроти нашому салату. Можете приправити готовою сумішшю з перців, якщо любите погостріше.
Підходимо до завершального етапу приготування нашого салату. Беремо зелену цибулю і дрібно нарізаємо. Вона додасть настрою і послужить прикрасою для страви.
Посипаємо зверху зеленою цибулею нашу страву. Салат оселедець під шубою по-царськи готовий. А тепер треба дати нашому цареві трохи настоятися в холодильнику і можна подавати до столу. Смачного!
Випадкові рецепти